News

Cum arată prima zi în Parcul Herăstrău, după noile restricții din Capitală. ”Este inacceptabil ce se întâmplă! Nu suntem deloc de acord!”

FANATIK a mers în Herăstrău în prima zi după adoptarea noilor restricţii impuse în Bucureşti
25.09.2021 | 17:24
Cum arata prima zi in Parcul Herastrau dupa noile restrictii din Capitala Este inacceptabil ce se intampla Nu suntem deloc de acord
ADVERTISEMENT

Capitala e de sâmbătă în scenariul roșu, iar noile restricții impuse de astăzi, 25 septembrie, par să nu fie pe placul bucureştenilor, mai ales a celor care nu s-au vaccinat.

Nimeni nu mai poate intra, începând de vineri noapte, la restaurante, terase, evenimente private organizate în interior sau atenție, în aer liber, cinematografe, teatre sau nunți, fără prezentarea pe telefon a certificatului verde.

ADVERTISEMENT

FANATIK a mers în Herăstrău în prima zi după adoptarea acestor reglementări, care par că nu sunt deloc pe placul populației.

Eveniment în aer liber pentru copii doar cu certificat verde

Părinți care prezintă certificatul verde pe telefon ca să poată intra la un eveniment în aer liber pentru copii

Cel mai căutat loc de copii în acest weekend în fostul Parc Herăstrău, actualul Parc Mihai I, este cel de la Roaba de Cultură, acolo unde are loc Evenimentul ”Picnic în familie”. Muzică, voie bună și tot felul de activități și ateliere îi atrag pe copii ca un magnet spre locul cu pricina.

ADVERTISEMENT

Copiii însă pot intra cu părinții doar dacă aceștia sunt vaccinați sau testați.  Se specifică și că masca e obligatorie, dar foarte puțini o purtau. La intrare o firmă de pază se asigură că nu intră nimeni fără certificat verde, care este verificat de către organizatori.

Cei care nu aveau certificatul au fost îndrumați spre centrul de testare care era vis-a-vis. 25 de RON costa un test: ”Eu i-am lăsat pe copii să meargă singuri, mi se pare total discriminatorie această măsură”, s-a plâns o mămică care s-a uitat după fiii ei de la depărtare.

ADVERTISEMENT
Centru de testare în fața intrării la Roaba de Cultură

Alții însă au renunțat la a mai merge și au încercat să le explice copiilor realitatea prin care trec. ”Vom pleca din principiu ca să învățați și voi să nu acceptați să fiți constrânși pe viitor să faceți ceea ce nu vă doriți”, a spus o altă mămică copilului ei.

Este inacceptabil ce se întâmplă. După lockdown au lăsat terasele restaurantelor deschise și în aer liber s-au putut desfășura și se desfășoară în continuare atâtea activități pentru că se considera că virusul nu se transmite în aer liber.

ADVERTISEMENT

Acum nu mai știu cum să ne convingă să mergem să ne vaccinăm. Și cum argumente medicale nu prea mai au pentru că a văzut toată lumea că și cei vaccinați iau și transmit virusul mai departe, acum încep cu restricții care nu au nicio logică și cei care suferă cel mai mult de la începutul acestei pandemii sunt copiii”, s-a plâns un alt  părinte.

Nici cei vaccinați n-au fost încântați de aceste restricții

Altă femeie care a ieșit cu băiețelul de la acest eveniment a comentat: ”Noi suntem vaccinați, dar nu suntem deloc de acord cu aceste măsuri care se impun, să ajungi să mergi în aer liber la un eveniment cu copilul în parc doar dacă ai pe telefon un certificat verde. Practic, dacă n-aveam baterie pe telefon, nu puteam intra”.

Nici la terase în aer liber nu mai ai voie fără certificat verde

La nici 100 de metri de eveniment se află restaurantul Pescăruș, care și-a schimbat total arhitectura în ultimul an tocmai ca să poată fi încadrat la terasă și să poată să primească cât mai mulți oaspeți.

Dar socoteala de acasă nu corespunde cu cea din târg, iar ei au fost nevoiți astăzi să spună ”NU” la o mulțime de clienți care nu aveau certificatul verde cu ei: ”Din păcate, nici pe terasă nu se poate intra fără certificatul verde. Dacă vreți, este un centru de testare la 50 de metri și puteți să vă testați acolo și dacă iese testul negativ vă putem primi, altfel nu, astea sunt regulile”, le-a spus o angajată a restaurantului unui grup de tineri care voiau să intre.

Oameni stând la coadă pentru prezentarea certificatului verde pe telefon la o terasă de vis-a-vis de Herăstrău

Cei care nu erau vaccinați au spus celorlalți: ”Noi mergem să ne testăm, dacă iese pozitiv, nu ne mai întoarcem, să știți”, a spus râzând unul dintre tinerii veniţi la restaurant.

ADVERTISEMENT