Sporturi

Cum arată programul favorizatei Simona Halep în Australia. Cel mai mare avantaj pe care îl are faţă de restul jucătoarelor

19.01.2021 | 16:00
Cum arata programul favorizatei Simona Halep in Australia Cel mai mare avantaj pe care il are fata de restul jucatoarelor
ADVERTISEMENT

Simona Halep stă în carantină în Adelaide, înainte de Australian Open, până pe 28 ianuarie. Are un regim mai bun decât al altor sportivi, dar condiţiile impuse de organizatori rămân destul de stricte. Iată programul Simonei Halep în Australia, pas cu pas, până la startul competiţiei, pe 8 februarie.

Simona Halep a ajuns la Adelaide pe 14 ianuarie şi a fost imediat testată pentru noul coronavirus. Organizatorii le-au transmis jucătorilor că au voie să se antreneze timp de 4-5 ore pe zi, iar românca a respectat programul. Oricum, condiţiile la Adelaide chiar sunt ceva mai bune. Iar restricţiile aplicate mai puţin strict.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka şi Serena Williams sunt jucătorii care au fost carantinaţi la Adelaide. Camerele primite de aceştia sunt la un nivel superior faţă de cele la care stau ceilalţi jucători, în Melbourne. Tocmai de aici şi numeroasele acuzaţii lansate de unii jucători, în frunte cu Sorana Cîrstea.

Simona Halep, în grupul favorizaţilor înainte de Australian Open. Cei de la Adelaide au sală de forţă şi mai mulţi membri în staff

Cea mai mare diferenţă este că hotelul la care este cazat grupul din Adelaide dispune de sală de forţă, spre deosebire de cele din Melbourne. Astfel că Simona Halep şi colegii ei de carantină se pot antrena la sală în afara celor cinci ore în care le este permis să iasă din hotel.

ADVERTISEMENT

Dacă ţinem cont că au voie să iasă din hotel cinci ore în afara orelor în care se antrenează la sală şi dorm, e clar că ei duc o viaţă aproape de normalitate la Adelaide. Li se permit foarte multe privilegii. Dacă nu sunt aceleaşi condiţii, e clar că ei vor fi mai bine pregătiţi la turneu. Ceea ce este ciudat, pentru un sport care ar fi trebuit să ofere condiţii egale”, a acuzat Jeremy Chardy.

Simona Halep a primit deja primele veşti bune de la organizatori. Testele pe care le-a făcut de la sosirea în Australia au dat rezultat negativ la noul coronavirus. Dar fiecare jucător va fi în continuare testat, la interval de două zile.

Simona Halep şi cei de la Adelaide mai au un avantaj important. Li s-a permis să aibă mai mulţi membri în staff spre deosebire de cei de la Melbourne, care au voie să aducă doar doi oameni cu ei şi doar unul pe teren. În plus, cei şase au fost chemaţi cu câteva zile înaintea celorlalţi în Australia, astfel că vor scăpa de carantină mai devreme.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, program încărcat după ce iese din carantină. Va participa la un super eveniment în Adelaide

  • Pe 28 ianuarie se va încheia perioada de carantinare pentru cei şase jucători care se află la Adelaide, printre care şi Simona Halep. Organizatorii au dorit asta pentru a-i avea la dispoziţie pentru un eveniment de promovare, chiar la Adelaide.
  • Pe 29 ianuarie, următoarea zi după ieşirea din carantină, Simona Halep va participa la un turneu demonstrativ, “A day at the Drive”. Va fi organizat la Memorial Drive, în Adelaide, cu opt jucători, pe parcursul a două sesiuni în aceeaşi zi. Ashleigh Barty va fi, cel mai probabil, cea care va completa tabloul feminin, alături de Halep, Osaka şi Serena. Tot în aceeaşi zi este programată şi tragerea la sorţi pentru Australian Open.
  • Pe 31 ianuarie ia startul primul turneu oficial pentru Simona Halep în 2021. Sunt două competiţii care au loc concomitent la Melbourne. Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic sunt cele două competiţii, la care vor fi prezente toate jucătoarele de top. Revine şi Bianca Andreescu, după ce a ratat complet sezonul 2020. Repartizarea la cele două competiţii nu a fost făcută încă.
  • Pe 6 februarie sunt programate finalele celor două turnee WTA 500 de la Melbourne. Simona Halep a câştigat ultimele trei turnee WTA la care a participat: Dubai, Praga şi Roma.
  • 8 februarie este programat startul Australian Open. Competiţia a fost amânată tocmai pentru ca jucătorii să aibă două săptămâni de carantină înainte de start.