News

Cum arată Rimac Nevera, mașina electrică de 2 milioane de dolari și care are 1.900 de cai putere

Rimac a dezvăluit Nevera, o mașină exotică electrică, al cărei preț este de 2 milioane de dolari.
02.06.2021 | 13:51
Cum arată Rimac Nevera, mașina electrică de 2 milioane de dolari și care are 1.900 de cai putere. Sursa foto: rimac-automobili.com.
ADVERTISEMENT

Rimac a intrat în atenția publicului acum trei ani, la show-ul auto de la Geneva. Acolo a dezvăluit conceptul C_Two, care s-a metamorfozat acum în Nevera, o mașină electrică aparte.

Automobilul are o baterie de 120 kWh și folosește patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Acestea livrează nu mai puțin de 1,4 MW de putere, iar Rimac afirmă că asta înseamnă aproximativ 1.914 cai putere. 

ADVERTISEMENT

Rimac Nevera poate prinde suta de kilometri în doar 1,85 secunde, iar viteza maximă este amețitoare: 415 kilometri pe oră.

Dezvoltatorul mașinii spune că în ultimii trei ani a dedicat mult timp sistemului de răcire lichidă a bateriei, astfel că acum, șoferii pot solicita mașina la maximum pentru mai mult timp, înainte ca bateriile să fie prea solicitate.

ADVERTISEMENT

Pentru ca automobilul să poată fi condus în condiții de siguranță cât mai ridicată, Rimac a creat un sistem nou de vectorizare a cuplului, care se comportă ca un sistem de control al tracțiunii și un sistem de stabilitate electronic.

Softul din spatele acestuia este capabil să facă peste 100 de calcule pe secundă pentru a adapta constant nivelul de cuplu, astfel încât să fie potrivit pentru stilul de condus dorit.

ADVERTISEMENT

Rimac Nevera, o mașină pe care puțini și-o pot permite

Și frânarea este deosebit de importantă pentru o astfel de mașină, iar Nevera este capabilă să ajusteze în mod dinamic balansul forței de frânare între frânele clasice cu fricțiune și sistemul de frânare regenerativ, posibil datorită motoarelor electrice.

Mai mult, Rimac a creat pentru mașină și un asistent cu inteligență artificială. Acesta se folosește de 12 senzori ultrasonici, de alți 6 senzori radar și de 13 camere video pentru a optimiza și îmbunătăți experiența de șofat pe circuit.

ADVERTISEMENT

Prețul unei Rimac Nevera este imens, pornind de la 2,4 milioane de dolari. În plus, automobilul va fi unul foarte exclusiv, fiind produse doar 150 de bucăți.

O bună parte din preț este constituită de tehnologiile de ultimă generație ale mașinii. Monococul este cel mai mare element de fibră de carbon din industria auto, notează theverge.com.

O altă parte a prețului este dată de posibilitatea de personalizare foarte detaliată pentru mașină. Astfel, Rimac dă asigurări că nu vor exista două Nevera identice. În plus, fiecare cumpărător va fi invitat personal în Croația, la sediul producătorului, pentru a lua parte la procesul de personalizare a mașinii.

Iar, ca lucrurile să fie complete, fondatorul companiei, Mate Rimac, va testa personal fiecare automobil.

ADVERTISEMENT