Fotbal intern

Cum arăta România U21 la primul meci de la EURO 1998! Imagini inedite cu selecţionata lui Victor Piţurcă! Video

13.06.2019 | 15:43
Cum arata Romania U21 la primul meci de la EURO 1998 Imagini inedite cu selectionata lui Victor Piturca Video
Cum arăta România U21 la primul meci de la EURO 1998 (sursă foto: TVR)

România U21 se pregăteşte de prezenţa la al doilea turneul final de Campionat European de tineret. În urmă cu 21 de ani, tricolorii mici, antrenaţi de Victor Piţurcă, jucau la EURO 1998, competiţie care a fost organizată în ţara noastră.

Cum arăta România U21 la primul meci de la EURO 1998. Olanda ne-a eliminat în sferturi

La EURO 1998, România U21 arăta foarte bine la primul meci, contra Olandei. Selecţionata lui Victor Piţurcă era garnistă cu vedete ale momentului, printre care se numărau Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Laurenţiu Reghecampf, Ionel Dănciulescu sau Ionuţ Luţu. Emisiunea Replay, moderată de Marian Olaianos şi Marius Mitran, a difuzat imagini de la partida cu Olanda, pierdută de tricolori, scor 1-2.

În urmă cu 21 de ani, Campionatul European de tineret avea un format altfel decât în prezent. La turneul final se calificau opt echipe, iar competiţia era eliminatorie, primele meciuri jucându-se în sferturile de finală. Formaţiile care pierdeau prima partidă urmau să se lupte pentru o clasare între locurile 5 şi 8.

Ce îşi aduce aminte Iulian Miu de la meciul cu Olanda

Iulian Miu a fost invitat al emisiunii Replay de la TVR şi a depănat amintiri de la meciul cu Olanda. Fostul fundaş stânga juca în 1998 la Steaua Bucureşti şi a fost integralist în toate cele trei meciuri jucate de România U21 la turneul final de acum 21 de ani.

“A fost cel mai greu meci, dacă treceam de Olanda, la lotul pe care îl aveam, puteam să câştigăm trofeul. După vreo doi-trei ani am realizat cu cine am jucat. Poate trebuia să vin mai aproape de Lincar la primul lor gol. Uneori stau şi mă întreb dacă puteam să facem mai mult. Noi nu ne-am dat seama ce a însemnat acea calificare. Sper să nu treacă din nou încă 20 de ani pentru o nouă calificare la Campionatul European de tineret. Noi am fost foarte supăraţi după acest meci. Păcat că nu ne-am putut concentra şi pentru celelalte meciuri. Jucam în Ghencea şi responsabilitatea era foarte mare”, a povestit Iulian Miu. După meciul cu Olanda, România a fost învinsă de Germania, scor 0-1, şi de Rusia, scor 1-2, selecţionata antrenată de Victor Piţurcă terminând pe ultimul loc.

Caseta tehnică a meciului România U21 – Olanda U21 1-2

Marcatori: Contra 7 / Wooter 16, De Jong 79

România: Lobonţ – Contra, Iencsi, Miu, Frăsineanu (62 Liţă) – Petre, Hîldan, Lincar (46 Reghecampf), Munteanu – Dănciulescu, Luţu (80 Mihalcea)

Olanda: Van Fessem – Kamphuis, Melchiot, Dirkx, Willems (46 Paauwe) – Reuser, Van Bommel, Bruggink (78 De Jong), Musampa – Makaay, Wooter (75 Van Nistelrooy)