Sport

Cum arată șansele lui Arsenal la titlu după înfrângerea cu Manchester City. Un supercomputer a recalculat lupta la vârf din Premier League

Șansele la titlu în Premier League s-au schimbat după înfrângerea lui Arsenal cu Manchester City. Cum arată procentajele recalculate de un supercomputer.
18.02.2023 | 13:12
Cum arata sansele lui Arsenal la titlu dupa infrangerea cu Manchester City Un supercomputer a recalculat lupta la varf din Premier League
Șansele la titlu în Premier League după înfrângerea lui Arsenal cu Manchester City. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Nu doar șansele la titlu s-au schimbat după înfrângerea lui Arsenal cu Manchester City, ci și poziția în clasament. Echipa lui Pep Guardiola s-a impus cu 3-1 în meciul restanță din etapa a 12-a, iar „cetățenii” au revenit pe primul loc în clasament. Un supercomputer a recalculat șansele la ridicarea trofeului.

Șansele lui Arsenal la titlu au scăzut drastic după înfrângerea cu Manchester City

Arsenal a avut o primă parte de sezon excepțională, însă echipa lui Mikel Arteta a început să „scărțâie”. Ajunsă la patru meciuri consecutive fără victorie, Arsenal a coborât pe locul doi în clasament, cu un meci mai puțin, fiind devansată de Manchester City care s-a impus în duelul extrem de important de la mijlocul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Kevin De Bruyne, Jack Grealish și Erling Haaland au adus victoria lui Manchester City, acuzată de oficialii din Premier League pentru încălcarea regulilor financiare de peste 100 de ori de-a lungul a nouă sezoane. Totuși, problemele administrative nu o împiedică pe campioana Angliei să cucerească un nou titlu în Premier League.

Șansele au scăzut drastic pentru Arsenal după înfrângerea de pe Emirates Stadium. Supercomputerul celor de la FiveThirtyEight a recalculat șansele la titlu, iar noul procentaj arată în dreptul lui Arsenal „doar” 34%, potrivit inteligenței artificiale.

ADVERTISEMENT

Șansele lui Manchester City la titlu au crescut după victoria cu Arsenal

Firesc, șansele lui Manchester City au crescut odată cu victoria în fața lui Arsenal, dar și datorită revenirii pe primul loc. Potrivit supercomputerului, Manchester City are 62% șanse pentru a câștiga Premier League. Ar reprezenta al treilea titlu consecutiv pentru echipa de pe Etihad Stadium.

Manchester City va încheia sezonul cu 83 de puncte, în timp ce Arsenal va fi la două lungimi în spate, cu 81 de puncte. Manchester United, aflată pe locul trei în campionat, se vor afla la finalul sezonului la 11 puncte distanță de lider și a primit din partea supercalculatorului 2% șanse pentru ridicarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Kevin De Bruyne a fost omul meciului pentru Manchester City în victoria cu Arsenal, reușind un gol și o pasă decisivă. La finalul partidei, fanii lui Arsenal și-au vărsat nervii pe fotbalistul belgian și au aruncat cu diverse obiecte. Mijlocașul în vârstă de 31 de ani a avut un răspuns ironic pe rețelele de socializare.

Supercalculatorul a prezis că Everton, Bournemouth și Southampton vor retrograda

La polul opus, Everton, Bournemouth și Southampton vor retrograda, potrivit supercalculatorului. Newcastle va reuși să ducă până la final lupta pentru locurile de Liga Campionilor și va încheia pe locul patru, în timp ce Liverpool și Chelsea vor încheia pe pozițiile șapte, respectiv opt.

ADVERTISEMENT

Tottenham se va clasa pe locul șase, sub revelația Brighton care va termina pe locul cinci, conform predicțiilor supercalculatorului. În prezent, echipa lui Antonio Conte ocupă locul cinci, cu 39 de puncte în 23 de partide, în timp ce Brighton se află pe șase cu două meciuri mai puțin.


  • Cota MAXBET pentru Arsenal: 1,83 este cota pentru „2 solist” la meciul Aston Villa – Arsenal. 

ADVERTISEMENT