ADVERTISEMENT
News

Cum arată şi cât costă noua maşină electrică Dacia Spring. Foto

Autor: Robert Cristea | 01.04.2021 | 19:26
Cum arată şi cât costă noua maşină electrică Dacia Spring. Foto
Cum arată versiunea turcească a Dacia Logan. Costă 27.000 de euro. Foto: Facebook/autolatest

Mașina electrică Dacia Spring este pregătită să atace străzile din România. Făcut exclusiv în China, modelul a fost comandat de 4.000 de persoane în primele 2 zile în care s-a liber la rezervări.

ADVERTISEMENT

Din păcate, românii trebuie să aibă răbdare. Doar 700 de autovehicule pot fi livrate în acest an, informează Digi 24.

Mașina electrică Dacia Spring are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat, scrie Agerpres.

Cât costă mașina electrică Dacia Spring? Ce culori pot alege românii

Foto: Facebook

Modelul va fi comercializat în România la preţuri cuprinse între 16.800 şi 18.100 de euro.

ADVERTISEMENT

Românii au mai multe variante atunci vine vorba de culorile disponibile. Mașina electrică Dacia Spring este disponibilă, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver. Ulterior se va adăuga și opţiunea – Goji Red.

Mașina a fost concepută pentru oraş și pentru zonele metropolitane. Motorul este de 45 CP, iar greutatea maşinii este de numai 970 Kg. Bateria de 27,4 kWh este amplasată sub bancheta spate. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se poate atinge în circa 19 secunde.

Ce dotări are mașina electrică Dacia Spring. 700 de autovehicule pot fi livrate în acest an

Foto: Facebook

Acesta este primul automobil fabricat sub marca Dacia produs în China. Varianta Spring nu este produsă de Grupul Renault, ci de Dongfeng-Nissan într-o uzină care produce şi Renault City K-ZE, Venucia E30 şi Dongfeng Fengguang E1. Cele 3 modele sunt produse pentru piaţa chineză, conform Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Un alt aspect important este faptul că garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru mașină şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE