News

Cum arată soțiile președinților României! Carmen Iohannis, cele mai dese apariții în presă. Nina Iliescu, cea mai discretă

Cum arată soțiile președinților României, oameni care au condus țara după momentul decembrie 1989
01.11.2021 | 13:29
Cum arata sotiile presedintilor Romaniei Carmen Iohannis cele mai dese aparitii in presa Nina Iliescu cea mai discreta
Soțiile președinților României democrate s-au ținut departe de viața publică. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România democrată a avut până în acest moment patru șefi de stat. După decembrie 1989, țara a votat într-o proporție covârșitoare cu Ion Iliescu, liderul FSN. Deși reprezentanții formațiunii au promis că nu vor intra în competiția electorală, aceștia n-au rezistat tentației de a deține frâiele.

Iliescu și-a măturat adversarii beneficiind de serviciile vechiului sistem. A prins două mandate de președinte până în 1996 când a cedat puterea spectrului de dreapta. A revenit pentru încă patru ani la Palatul cotroceni. La puțin timp după Revoluție, România a făcut cunoștință și cu prima doamnă a țării, cea care o înlocuia pe Elena Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Cum arată soțiile președinților României democrate!

Obișnuiți cu derapajele fostei consoarte a dictatorului, oamenii au fost atenți la fiecare gest pe care l-a făcut Nina Iliescu. Doar că, în mod surprinzător, n-au avut prea multe de analizat. Soția liderului FSN, partid transformat ulterior în PSD, a preferat să nu iasă la rampă și a rămas în umbră.

Căsătorit din 1951 cu aleasa inimii, Ion Iliescu a fost însoțit de prea puține ori de soția lui în aparițiile oficiale. Cei doi nu au avut niciun copil în ciuda faptului că și-au dorit nespus să devină părinți.

ADVERTISEMENT
Nina și Ion Iliescu, o rară apariție în spațiul public. Sursa foto – hepta.ro

Se știe despre soția fostului lider de stat că a pierdut trei sarcini, toate dovedindu-se a fi toxice. Potrivit spuselor fostului președinte, după cele trei sarcini, Nina Iliescu nu a mai putut rămâne însărcinată.

Pe numele său adevărat Elena Iliescu, soția fostului președinte a fost poreclită „Nina”. Despre ea, presa a notat că s-a născut pe 4 martie 1930 și că a fost inginer de profesie. Aceasta a lucrat ca cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

ADVERTISEMENT

Ce pensie are, de fapt, soția lui Ion Iliescu

O apariție discretă preț de trei mandate, Nina Iliescu și-a ieșit din fire în urmă cu an de zile. Aceasta a fost nevoită să iasă public după ce jurnaliștii au scris despre ea că beneficiază de o pensie uriașă.

S-a folosit de blogul soțului său pentru a transmite un mesaj cât se poate de ferm. „Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață…

ADVERTISEMENT

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, spunea acum un an Nina Iliescu.

Cine este Nadia Constantinescu, soția fostului președinte Emil Constantinescu

La fel ca Nina Iliescu și Nadia Ileana Bogorin a preferat discreția. A mers pe coordonatele soției lui Ion Iliescu și a bifat apariţii în spaţiul public extrem de rare. Nu a ieșit deloc în evidență pe durata mandatului de preşedinte al soţului Emil Constantinescu și nici după aceea.

Nadia Constantinescu a fost de profesie juristă și i-a fost chiar colegă lui Emil Constantinescu la Facultatea de Drept din București. Spre deosebire de soții Iliescu, familia Constantinescu are doi copii, pe Dragoș și Norina.

Soția lui Emil Constantinescu a preferat să lucreze chiar și atunci când era prima doamnă din stat. A făcut-o la Ministerul Justiției. În prezent este pensionată.

Emil constantinescu alături de soție și reprezentanții Casei Regale a României. Sursa foto – casa regală

În urmă cu trei ani de zile, Nadia Ileana Bogorin a participat alături de soțul ei la un prânz aparte. Cei doi au fost invitații Majestății Sale Margareta, dar și a Principelui Radu.

Maria Băsescu, un plus de apariții, aceeași decență

Când Traian Băsescu a câștigat primul mandat de președinte a sărbătorit alături de soția lui. Maria Băsescu a devenit prima doamnă și a avut mai multe apariții spre deosebire de celelalte două soții de șefi de stat. Nu a exagerat însă cu expunerile în public și de fiecare dată a fost reținută în fața jurnaliștilor.

Maria Băsescu s-a dedicat familiei ei și a rămas acasă atât timp cât soțul s-a aflat pe vapor sau la Palatul Cotroceni. A transmis ulterior că regretă că nu a mers la muncă mai mult, mai ales că nici nu are o pensie foarte mare.

Maria Băsescu își însoțește soțul într-o plimbare. Sursa foto – hepta.ro

 “De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu.

Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune”, a zis presei despre situația ei Maria Basescu.

Carmen Iohannis, cele mai multe apariții în presă

Carmen Iohannis s-a bucurat din plin de lumina reflectoarelor. A avut cele mai multe apariții în presă și a participat la multe evenimente oficiale ale soțului său. A fost lăudată de fiecare dată pentru ținutele sale, indiferent de locul în care s-a aflat.

Carmen Iohannis, la depunerea jurământului de către soțul său. Sursa foto – hepta.ro

Soția lui Klaus Iohannis a continuat să predea limba engleză la liceul din Sibiu unde activa și până când soțul să devină cel mai puternic om din stat. Este iubită de elevi, dar și de asociațiile de părinți din oraș care au numai cuvinte frumoase despre ea.

A fost însă aspru contestată pentru vizita din Egipt acolo unde s-a fotografiat alături de soțul ei la piramide. Atitudinea destinsă în ciuda pandemiei de coronavirus din țară și a crizei politice nu a picat prea bine și Carmen Iohannis a primit o serie de critici.

ADVERTISEMENT