News

Cum arată spitalul de 600 de milioane de la Focșani! Proiect colosal pentru noua unitate medicală județeană

23.04.2021 | 18:02
Cum arata spitalul de 600 de milioane de la Focsani Proiect colosal pentru noua unitate medicala judeteana
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum arată spitalul de 600 de milioane care se construiește la Focșani! Chiar firma care s-a ocupat de proiect a distribuit în mediul online o imagine cu noua unitate medicală județeană. Spitalul pare decupat din filme și pare menit să schimbe pentru totdeauna, din temelii, regiunea.   

În imagine se observă ansamblul de clădiri din componența spitalului, heliportul, locurile de parcare, spațiile verzi și cele de relaxare din curtea spitalului.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform anunțului, unitatea medicală va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi. Vorbim despre nu mai puțin de 775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoțitori.

Cum arată spitalul de 600 de milioane care se construiește la Focșani!

Nu se termină aici – acesta va avea și bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus, aproximativ 600 de milioane de euro, fiind incluse și dotările și aparatura necesară.

Și Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea a anunțat că studiul de fezabilitate pentru noul spital județean de la Focșani este aproape gata.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

„Împreună cu managerul actualei unități spitalicești, ”Sf. Pantelimon”, Elena Codruța Neagu, și cu alte cadre medicale din județ, am purtat discuții la sediul Consiliului Județean pe marginea planului noului spital și a dotărilor care vor fi necesare”, a mai spus acesta.

Câte spitale au fost construite în România după 1989

Proiectul nu este primul. De-a lungul timpului, România a devenit expertă la planificat și a pierdut teren important la construit. De altfel, prima unitate medicală ridicată după Revoluția din 1989 a avut loc la ani buni. În 1996 s-a discutat și 10 ani mai târziu, spitalul avea să fie transformat în Institutul Regional de Oncologie Iași.

ADVERTISEMENT

În 2009, atenție, deși nu era gata, institutul a trecut în subordinea Ministerului Sănătății. Și-a deschis porțile abia în 2012. Al doilea spital care funcționează și primește pacienți și care a fost construit de la zero este unitatea municipală din Mioveni.

Aceasta a fost inaugurată în septembrie 2019. Construirea Spitalului Municipal Fălticeni a început în anul 1991 și încă nu este inaugurat. La București, Spitalul „Foișor” și Spitalul de copii Dr. Victor Gomoiu au avut parte de extinderi. Și la Craiova, Spitalul Municipal Filantropia a inaugurat un corp nou.

ADVERTISEMENT