News

Cum arată Spitalul Modular 1 Elias, folosit pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID. A fost făcut din donaţiile a peste 250.000 de oameni FOTO

18.07.2020 | 18:56
Cum arata Spitalul Modular 1 Elias folosit pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID A fost facut din donatiile a peste 250000 de oameni FOTO
ADVERTISEMENT

Cel mai mare spital modular pentru Covid-19 din România, construit din donațiile a peste 250.000 de oameni, va fi folosit pentru a trata bolnavii cu forme grave ale boli.

Spitalul modular a fost ridicat în 2 luni și are 38 de paturi ATI unde pot fi tratați pacienții cu forme grave de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Construcția spitalului modular a costat peste 2 milioane de euro, fiind cel mai modern spital modular din România.

Spitalul Modular 1 Elias va fi folosit pentru a trata bolnavii cu forme grave de Covid

Spitalul putea fi funcțional în urmă cu o lună, însă conducerea Spitalului Elias nu a cerut aviz, fiind „ocupată” cu alte lucruri. Între timp, Raed Arafat se plângea la TV că în București nu mai există locuri libere la secțiile de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Oana Gheorghiu, una dintre persoanele care a coordonat strângerea de bani și construcția spitalului, l-a criticat pe Raed Arafat pentru atitudinea avută în ultima perioadă.

Spitalul Modular nr 1 Elias va fi folosit pentru scopul pentru care a fost construit: tratarea pacienților cu forme grave de COVID.

ADVERTISEMENT

Pentru asta a fost nevoie să îi scriem premierului, în condițiile în care dl Raed Arafat anunța ieri seară iminenta mutare a pacienților din București, care au nevoie de terapie intensivă, către alte orașe,

Spitalul este complet echipat, dotat cu gaze medicale, instalație de filtrarea a aerului, stație de clorinare a apei, instalație de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, paturi, noptiere, trolere medicale, instalație de apelare asistente, control acces și detectoare de incendiu, infuzoare și perfuzoare, barbotoare și multe alte lucruri.

ADVERTISEMENT
Spitalul Modular Elias va trata bolnavii de Covid-19
Spitalul Modular Elias va trata bolnavii de Covid-19

Singurele echipamente pe care statul român trebuia să le pună la dispoziție sunt ventilatoarele și monitoare și se pare că după intervenția primului ministru acestea s-au găsit în rezerva statului și au fost aduse la spitalul modular personal de dl @Raed Arafat.

Așa arată acum spitalul modular. Mulți cred că e un spital “din containere” și arată ca pe șantier (cum am văzut la alții). Nu. Arată exact ca o terapie intenisvă dintr-un spital. De fapt mult mai bine.

Spitalul Modular Elias vine în ajutorul bucureștenilor
Spitalul Modular Elias vine în ajutorul bucureștenilor

Nu ne întrecem cu nimeni și nu are mare importanță cine ce a făcut, dar din respect pentru cei peste 250.000 de donatori și peste 500 de companii fără de care acest spital nu ar fi existat, este important să spunem că el era funcțional, echipat complet, conform proiectului inițial. Din donații. Tot ce i-a lipsit până azi a fost implicarea autorităților. Azi în sfârșit și-au făcut treaba”, a scris femeia, pe Facebook.

După cum se poate vedea în imaginile postate pe Facebook, Spitalul Modular Elias arată la fel de bine ca și orice alt spital de top, astfel că bolnavii nu au niciun motiv de nemulțumire dacă vor ajunge internați în acest loc.

ADVERTISEMENT
Tags: