Fotbal intern

Cum arată stadionul unde se va juca Lituania – România! Are 5.000 de locuri. Foto

11.10.2018 | 07:53
Cum arata stadionul unde se va juca Lituania  Romania Are 5000 de locuri Foto

FANATIK.RO vă prezintă cum arată stadionul unde se va juca meciul dintre reprezentativa Lituaniei şi naţionala României, joi, 11 octombrie, de la ora 21.45, în Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

Echipa naţională a României a plecat spre Vilnius în cursul zilei de marţi, iar “tricolorii” lui Cosmin Contra se vor duela cu reprezentativa Lituaniei într-un meci din Liga Naţiunilor. Întâlnirea dintre cele două selecţionate va avea loc pe stadionul LFF din Vilnius.

Cum arată stadionul unde se va juca Lituania – România. Gazonul este sintetic

Stadionul LFF din Vilnius, acolo unde va avea loc meciul Lituania – România, are o capacitate de 5.000 de locuri, iar “tricolorii” vor fi nevoiţi să evolueze pe o suprafaţă de joc artificială. Jucătorii lui Cosmin Contra au efectuat un antrenament în cursul zilei de miercuri pe gazonul sintetic pentru a se obişnui până la ora meciului.

Jucătorii echipei naţionale a României nu sunt obişnuiţi să joace pe o suprafaţă de joc artificială, iar sârbii au întâmpinat probleme luna trecută pe micuţul stadion din Vilnius, atunci când selecţionata Serbiei s-a impus cu greu, scor 0-1. Lituanienii obişnuiesc să ude excesiv gazonul din platic, ceea ce face şi mai dificilă misiunea adversarelor din Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor.

Stadionul LFF găzduieşte şi meciurile echipei Zalgiris

Arena LFF din Vilnius va găzdui meciul Lituania - România
Arena LFF din Vilnius va găzdui meciul Lituania – România

Stadionul LFF a fost construit în 2004, iar în sezonul 2011 – 2012 a intrat în renovare. Acesta s-a numit prima dată Lokomotyva şi a fost o arenă privată de fotbal, iar în 2005 i s-a spus Vetra Stadium, doarece FK Vetra juca meciurile de pe teren propriu acolo.

În 2005 a jucat pentru prima dată echipa naţională a Lituaniei un meci oficial acolo, iar Federaţia a decis în 2010 să îi schimbe denumirea în LFF Stadium. Pe acestă arenă mai joacă şi FK Zalgiris Vilnius, echipă la care evoluează Liviu Antal, fotbalist care a pariat că “tricolorii” vor  câştiga la o diferenţă de trei goluri meciul de joi seara.