News

Cum arată tramvaiele ultra-moderne de producție românească. Astra Arad a livrat primele garnituri la Cluj-Napoca

31.10.2020 | 11:36
Cum arata tramvaiele ultramoderne de productie romaneasca Astra Arad a livrat primele garnituri la ClujNapoca
Cum arată tramvaiele ultra-moderne de producție românească. Astra Arad a livrat primele garnituri la Cluj-Napoca. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Astra Arad a livrat, în această săptămână, primele garnituri de tramvaie ultra moderne către orașul la Cluj-Napoca, iar aceste mijloace de transport arată cu adevărat impecabil și au o serie de utilități de ultimă generație.

Recent, primarul orașului din Ardeal, Emil Boc, a anunțat că primele patru tramvaie dintre cele 24 comandate companiei Astra au intrat în circulație.

ADVERTISEMENT

Aceste noi mijloace de transport sunt eco, nepoluante și au dotări de ultimă generație în interior. Confortul pentru călători este unul maxim, iar nivelul de poluare este zero.

Tramvaie ultra-moderne de producție românească de la Astra Arad, pe străzile din Cluj-Napoca

Edilul din Cluj-Napoca, Emil Boc, ales recent pentru un nou mandat la alegerile locale din 27 septembrie, continuă munca pentru dezvoltarea orașului de pe Someș.

ADVERTISEMENT

Boc a anunțat că, începând cu 28 octombrie, au intrat în circulație la Cluj-Napoca patru tramvaie noi, model Astra Imperio, fabricate în România.

Primele tramvaie românești produse la Arad sunt eco, nepoluante și au dotări de ultimă generație în interior. Proiectul este unul pe fonduri europene și a costat 40 de milioane de euro. În plus, și stațiile unde vor opri acestea au fost amenajate cu licheni care filtrează particulele de praf din aer.

ADVERTISEMENT

Acestea au o capacitate de 300 de călători, dintre care 36 locuri pe scaune, și dotări moderne. Printre acestea se numără facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători și sistem de supraveghere video. Iată AICI imagini.

Obiectivul Primăriei Cluj-Napoca: ”Flota de transport public a orașului, 100% electrică până în 2028”

Emil Boc anunță, pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conduce vizează ca, până în 2028, să transforme total flota de transport din oraș într-una 100% electrică.

ADVERTISEMENT

”Componenta verde de mobilitate urbană a reprezentat o linie cheie de finanțare în exercițiul 2014-2020 al Uniunii Europene, motiv pentru care am urmărit să atragem cât mai multe fonduri europene pentru mijloace de transport ecologice precum tramvaiele sau autobuzele electrice.

Obiectivul Primăriei este ca întreaga flotă de transport public a orașului să fie electrică până în 2028”, scrie edilul din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj- Napoca a semnat în 2018 un contract cadru pentru 24 noi tramvaie cu SC Astra Vagoane Călători SA din Arad – proiect cu finanțare europeană. Conform oficialilor din primăria Cluj-Napoca, acestea vor continua să fie livrate succesiv, până la finalul anului următor.

ADVERTISEMENT
Tags: