Sport

Cum arată trofeul Transylvania Open pentru care joacă Simona Halep! Povestea “Florii Infinitului”. Foto

Simona Halep și Anett Kontaveit luptă în ultimul act de la Transylvania Open. Trofeul competiției de la Cluj este o adevărată bijuterie realizată din cristal alb.
31.10.2021 | 05:35
Cum arata trofeul Transylvania Open pentru care joaca Simona Halep Povestea Florii Infinitului Foto
Cum arată trofeul Transylvania Open pentru care joacă Simona Halep! Povestea "Florii Infinitului"
ADVERTISEMENT

Transylvania Open se apropie de punctul final. Simona Halep și Anett Kontaveit vor lupta pentru marele trofeu, duminică, de la ora 17:30. Sunt principalele favorite ale turneului găzduit de Cluj Napoca.

Trofeul pe care îl va câștiga învingătoarea turneului este o adevărată bijuterie care simbolizează tradiții și valori vechi românești.

ADVERTISEMENT

Cum arată trofeul Transylvania Open pentru care joacă Simona Halep! Inspirat din Brâncuşi

A fost creat de designerul Malvina Cservenschi, care a transformat “Coloana Infinitului” într-o petală. Trofeul a fost numit de organizatori “Floarea Infinitiului”. Este un omagiu adus operei lui Constantin Brâncuşi, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români.

Malvina Cservenschi a explicat cum a fost procesul prin care a creat trofeul care va fi ridicat deasupra capului de Simona Halep sau Anett Kontaveit duminică:

ADVERTISEMENT

„Am ales să pornesc de la simbolul Florii Infinitului în designul trofeelor Transylvania Open 2021, lăsându-mă inspirată de sloganul acestui eveniment de anvergură: Tennis with a touch of magic.

Sportul reprezintă una dintre pasiunile mele, alături de creaţia de bijuterii. În fiecare piesă care îmi poartă semnătura pun un strop de magie. Iar Floarea Infinitului este magică.

ADVERTISEMENT
Cum arată trofeul Transylvania Open pentru care joacă Simona Halep! Povestea "Florii Infinitului"
Cum arată trofeul Transylvania Open pentru care joacă Simona Halep! Povestea “Florii Infinitului”

“Floarea Infinitului cuprinde în esenţa semnificaţiei sale valorile care unesc creaţia cu sportul alb”

Pentru că reprezintă un model unic, o floare bijuterie, care, prin structura sa geometrică, curată şi simetrică, dezvoltă ideea de absolut, nazuinţa de a ne dezbrăca de limite, de Perfecţiune înţeleasă drept Armonie.

În acelasi timp, Floarea Infinitului cuprinde în esenţa semnificaţiei sale valorile care unesc creaţia cu sportul alb: determinare, viziune, disciplină, imaginaţie, curaj.”, a explicat creatoarea marelui trofeu de la Transylvania Open.

ADVERTISEMENT
Malvina Cservenschi
Malvina Cservenschi, cea care a creat trofeul

Simona Halep, în căutarea primului trofeu din 2021!

Trofeele jucătoarelor care vor câştiga Transylvania Open la simplu şi la dublu sunt realizate din cristal alb.

Pentru Simona Halep ar fi primul trofeu din 2021. Principala favorită a avut un an dificil, în care a suferit una dintre cele mai grave accidentare din carieră: ruptură musculară la gambă, care a forţat-o să rateze Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice.

Dacă se va impune, Simona Halep va câştiga titlul cu numărul 23 din carieră şi va continua seria începută în 2013 cu cel puţin un titlu WTA câştigat în fiecare sezon.

Simona Halep, favorită să câştige turneul
Simona Halep, favorită să câştige turneul
  • 29,200 de dolari ia învingătoarea de la Transylvania Open
  • 30 de ani are Simona Halep

 

 

ADVERTISEMENT