Fotbal international

Cum arată un duel al echipelor cu fotbaliști ai căror tați au jucat la nivel internațional. Ianis Hagi, coleg cu Schmeichel și Kluivert

31.03.2020 | 14:46
Cum arata un duel al echipelor cu fotbalisti ai caror tati au jucat la nivel international Ianis Hagi coleg cu Schmeichel si Kluivert
ADVERTISEMENT

Mulți dintre actualii fotbaliști importanți au ales cariera sportivă dorind să calce pe urmele taților lor. Leroy Sane, Thiago Alcantara, Federico Chiesa sau, la nivelul României, Silviu Lung, Răzvan Marin sau Ianis Hagi, au purtat în ultimul an tricoul echipei naționale, ducând mai departe numele taților la nivel internațional.

Silviu Lung, Răzvan Marin și Ianis Hagi, într-un lot inedit

În ultimul an, peste 2.000 de fotbaliști au evoluat în ultimul an pentru cele 55 de echipe naționale afiliate la UEFA și, conform FRF, 44 dintre aceștia sunt fiii unor foști internaționali.

ADVERTISEMENT

Leroy, fiul fostului internațional senegalez Souleyman Sane, Thiago Alcantara, băiatul lui Mazinho, câștigător al Cupei Mondiale cu Brazilia în 1994, sau Kasper Schmeichel, fiul legendarului Peter, fost fotbalist la Manchester United sau Aston Villa, și-au făcut loc în lotul de fotbaliști din care fac parte și trei români, Silviu Lung, Ianis Hagi și Răzvan Marin.

Dacă Silviu Lung și Ianis Hagi au păstrat și poziția din teren a taților lor, evoluând pe postul de portar, respectiv mijlocaș, ofensiv, Razvan Marin nu a dus mai departe tradiția începută de Petre Marin, care a jucat toată cariera fundaș lateral, și ocupă un post la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

În echipele alcătuite de FRF, doar Ianis Hagi a reușit să prindă primul „11”, în formația B, variantele pentru posturile din spatele atacanților fiind numeroase, cu nume importante precum Federico Chiesa, Henrick Mkhitaryan, Marcel Sabitzer sau Leroy Sane.

Echipa „A”:

  • Szczesny – Klavan, Erlingmark, Blind – Chiesa, Mkhitaryan, Thiago Alcantara, Sane – Haaland – Origi, Lukaku
  • Rezerve: S. Lung, Mihaylov, Cheryshev, R. Marin, Sabanadzovic, Spoljaric, Thill, Holtz, Larsson, Arveladze, Frick
ADVERTISEMENT

Echipa „B”:

  • Schmeichel – Ioannou, Malget, Kallaste – Berghuis, I. Hagi, Oxlade-Chamberlain, J. Kluivert – Sabitzer – Paciencia, Sorloth
  • Rezerve: Strakosha, Rossbach, Benedettini, Halilovic, Gudmundsson, Frick, Thordarson, Thill, Deville, Donis, Zahovic

Cinci fotbaliști joacă pentru alte naționale

Dintre cei 44 de fotbaliști care au prins lotul, cinci au jucat pentru echipe naționale diferite față de cele pentru care tații lor au scris istorie.

ADVERTISEMENT

Mazinho a câștigat Cupa Mondială în tricoul Braziliei în 1994, în timp ce fiul său Thiago joacă pentru Spania, tatăl belgianului Divock Origi, Mike, a evoluat pentru selecționata din Kenya, tatăl lui Leroy Sane a jucat în tricoul naționala din Senegal, Sejad Halilovic, părintele lui Alen, a reprezentat Croația și Bosnia, în timp ce Roger Lukaku, tatăl lui Romelu, a evoluat pentru Congo.

ADVERTISEMENT