Fotbal international

Cum arată un prim ”11” al jucătorilor care sunt liberi de contract. Nume grele pot fi achiziționate gratis

30.06.2020 | 18:43
Cum arata un prim 11 al jucatorilor care sunt liberi de contract Nume grele pot fi achizitionate gratis
ADVERTISEMENT

Data de 30 iunie înseamnă că foarte mulți jucători devin liberi de contract și pot fi achiziționați gratis, iar presa internațională a stabili un prim ”11” în funcție de valoare.

Publicația Sky Sports anunță că în situația de a deveni liberi de contract se află nu maai puțin de 446 de fotbaliști din Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 și Championship (a doua ligă engleză).

ADVERTISEMENT

Din această privință se anunță o vară fierbinte în ceea ce privește mutări de mari fotbaliști fără a se achita sume de bani. Cluburile încearcă să-și îndrepte atenția spre astfel de jucători și din cauza crizei financiare.

Cel mai bun prim 11 al jucătorilor liberi de contract

Jurnaliștii britanicii au întocmit un prim ”11” al celor mai bine cotați jucători din primele cinci campionate ale lumii care devin liberi de contract, iar o astfel de echipă ar fi pe placul multor fani ai formațiilor de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Pentru postul de portar a fost selectat englezul Joe Hart, care se desparte de Burnley după ce nu a jucat niciun meci în actualul sezon. Linia de fund este formată din Nathaniel Clyne (Liverpool), Benjamin Stambouli (Schalke 04), Jan Vertoghen (Tottenham Hotspur) și Malang Sarr (OGC Nice).

Trio-ul de la mijlocul terenului este compus din starul lui Liverpool, Adam Lallana, campionul mondial Mario Gotze (Borussia Dortmund) și un alt câștigător al Campionatului Mondial, spaniolul David Silva de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

În linia de atac, pe benzi, se află doi jucători din Premier League. Este vorba de consacratul brazilian Willian (Chelsea Londra) și bătăiosul scoțian Ryan Fraser (Bournemouth). Vârf împins a fost ales uruguayanul Edinson Cavani (PSG).

Deși a ajuns la 33 de ani, Edinson Cavani nu duce lipsă de oferte, marile cluburi luptându-se pentru a-i obține semnătura. Pe lista formațiilor care l-au pus în pole-position pe uruguayan se află Atletico Madrid, Inter Milano, dar și Boca Juniors.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul Adam Lallana a fost unul din oamenii de bază ai lui Liverpool și la venirea lui Jurgen Klopp pe ”Anfield”, dar accidentările i-au dat mereu bătăi de cap și l-au ținut luni bune în afara terenului. Acum el va pleca și este dorit de Arsenal, Tottenham, Leicester și West Ham.

ADVERTISEMENT