Fotbal international

Spaniolii au alcătuit “11” dezamăgirilor din secolul 21 la Barcelona. Coutinho şi Ibrahimovic sunt vedetele negative

23.03.2020 | 19:13
Spaniolii au alcatuit 11 dezamagirilor din secolul 21 la Barcelona Coutinho si Ibrahimovic sunt vedetele negative
jucători care au dezamăgit la Barcelona. Zlatan Ibrahimovic nu a reuşit pe Nou Camp
ADVERTISEMENT

Cotidianul Marca a alcătuit unsprezecele dezamăgirilor din secolul 21 în istoria Barcelonei. O echipă cu foarte mulţi jucători de valoare, care însă, din varii motive, nu au reuşit să confirme şi pe Nou Camp, deşi transferurile lor au fost destul de costisitoare.

Cum arată unsprezecele dezamăgirilor din secolul 21 la Barcelona

În cap de listă se află brazilianul Philippe Coutinho, care reprezintă şi recordul în materie de transfer, de la Liverpool, pentru 140 de milioane euro, urmat de unul dintre cei mai buni atacanţi ai ultimilor 20 de ani în lume, suedezul Zlatan Ibrahimovic.

ADVERTISEMENT

Dar iată care este componenţa acestei echipe care a dezamăgit pe Nou Camp: Dutruel – Vermaelen, Mina, Cigrinksi, Caceres – Gomes, Song – Coutinho, Riquelme, Quaresma – Ibrahimovic.

Dutruel a fost rezerva lui Pepe Reina

Este vorba aşadar numai despre jucătorii care au ajuns să îmbrace tricoul blau-grana din anii 2000 încoace. Dacă Philippe Coutinho nu s-a putut adapta, în mod surprinzător, deşi avea alături în atac jucători la fel de tehnici, precum Messi şi Suarez, în schimb Zlatan Ibrahimovic nu s-a putut înţelege cu antrenorul Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Portarul francez  Richard Dutruel a excelat la Celta Vigo, pentru a-i atrage atenția lui Barca în 2000, însă a sfârşit în a deveni rezerva tânărului, pe atunci, Pepe Reina.  A plecat doi ani mai târziu cu doar 15 apariții pe Nou Camp

Vermaelen a avut multe accidentări

În apărare avem pe belgianul Vermaelen, pe columbianul Yeri Mina, pe ucraineanul Dmitri Cigrinski şi pe uruguayanul Martin Caceres. Şederea lui Mina a durat doar șase luni, intrând doar de două ori, înainte de a pleca la Everton. Incredibil, partea spaniolă a reușit să obțină un profit de 30 de milioane euro din vânzarea sa.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ThomasVermaelen a fost împiedicat de numeroasele sale accidentări în cei cinci ani staţi la Barca să arate ce poate.  A jucat de doar 34 de ori și a fost împrumutat la Roma înainte de a se îndrepta spre Japonia, pentru a se alătura lui Andres Iniesta la Vissel Kobe.

Andre Gomes, cel mai slab transfer în primul an de la venirea pe Nou Camp

Cigrinski a fost adus pe Nou Camp după șapte ani solizi la Șahtior Donețk, într-un acord în valoare de peste 30 de milioane de euro. Dar a durat doar un sezon înainte de a se întoarce în Ucraina. Martin Caceres a avut probleme cu numeroasele accidentări şi nu a putut să îşi câştige loc de titular.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a adus pe Song de la Arsenal în 2012, dar în patru ani a intrat doar de 40 de ori şi a fost împrumutat două sezoane la West Ham United, pentru ca din 2015 să plece în Rusia, la Rubin Kazan. Portughezul Andre Gomes a venit ca un mare transfer după EURO 2016 de la Valencia, dar în trei ani a jucat de 50 de ori, cele mai multe situaţii intrând pe parcursul jocului. În primul an a fost declarat cea mai proastă achiziţie a Barcelonei din acel an.

Jucători care s-au certat cu antrenorii

Portughezul Ricardo Quaresma a stat doar un an, e drept a venit şi foarte tânăr, la numai 19 ani, fiind şi el, ca şi Cristiano Ronaldo, promovat de Laszlo Boloni la Sporting Lisabona. Nu s-a înâeles cu antrenorul Frank Rijkaard. Nici argentinianul Riquelme nu a avut mai mult succes, şi el intrând în clinciuri cu antrenorul Louis van Gaaal, alt tehnician olandez.

După ce a plecat la Villarreal Riquelme şi-a arătat din nou clasa. Philippe Coutinho e singurul jucător care aparţine încă Barcelonei, în prezent împrumutat la Bayern Munchen, dar fără perspective de a reveni pe Nou Camp, iar Ibrahimovic, care a costat 60 de milioane euro în 2009, a plecat anul următor la Milan, pentru că mai avea puţin şi se lua la bătaie cu antrenorul Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT