News

Cum arată viața copiilor întorşi la şcoală, în Franța, după izolare: ”Nu am văzut niciodată o imagine așa tristă”

13.05.2020 | 23:46
Cum arata viata copiilor intorsi la scoala in Franta dupa izolare Nu am vazut niciodata o imagine asa trista
Viața copiilor întorşi la şcoală, în Franța, după izolare. Sursa Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Un jurnalist de la postul de televiziune BFM TV a surprins mai multe imagini în curtea unei școli din Tourcoing, Franța, care arată viața copiilor după ce au stat două luni în izolare. Fotografiile sunt de-a dreptul șocante, cei mici respectând cu strictețe regulile, inclusiv în timpul pauzei.

Viața copiilor din Franța după ce au revenit la școală după 2 luni de izolare

Autoritățile din Franța au luat decizia de a redeschide școlile și grădinițele după perioada în care copiii au stat acasă din cauza pandemiei. Revenirea la cursuri a fost una grea atât pentru copii, cât și pentru profesori, toți fiind nevoiți să păstreze distanța minimă și să poarte măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Mai multe imagini surprinse în curtea unui şcoli din Tourcoing arată cum fiecare copil se joacă singur, în interiorul unui pătrat desenat cu creta, pe asfalt. În altă fotografie realizată de reporterul Lionel Pop, de la BFM TV, îi arată pe cei mici cum stau în fund pe niște „X-uri” desenate tot cu creta.

„Pentru a respecta distanţa, echipa pedagogică a desenat pătrate pe jos pentru cei mici. Copiii dansează, se joacă, sar, nu împreună, ci în aceste pătrate. Din ce am văzut noi, copiii nu trăiesc asta ca pe o pedeapsă”, a povestit jurnalistul pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Cum au reacționat oamenii și profesorii la „noua normalitate”

Așadar, aceasta este „normalitatea” de care au parte copiii din Franța, imaginile surprinse de jurnalist rupându-ți sufletul în bucăți. Fotografiile lui Lionel Pop surprind un val de emoții printre care se numără tristețe, consternare și mai ales, surpriză.

Probabil cel mai surprinzător lucru este faptul că cei mici au înțeles că trebuie să nu-și îmbrățișeze colegii, ajungând să se joace singuri. Imaginile postate pe contul de Twitter al jurnalistului au adunat 43.000 de aprecieri şi peste 15.000 de distribuiri.

ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane au comentat realitatea micuților după izolarea din cauza virusului, iar printre acestea se numără și profesori care au mărturisit că așa ceva nu se poate numi „școală”.

„Nu-mi revin. Această imagine îţi rupe inima. Nu putem numi asta şcoală”, a spus o profesoară din Franța pe nume Laurence De Cock.

ADVERTISEMENT

„Nu am văzut niciodată o imagine aşa tristă”, a comentat pe rețeaua de socializare Myriam Cau, în timp ce France Thebaul a spus că „această imagine va rămâne în istorie”.

 

ADVERTISEMENT