Life

Cum arătau modelele din România în anii 80 față de cele din prezent. Diferențe uriașe de stil: buzele de rață și posteriorul pompat cu silicon nu existau

26.07.2020 | 10:44
Cum aratau modelele din Romania in anii 80 fata de cele din prezent Diferente uriase de stil buzele de rata si posteriorul pompat cu silicon nu existau
ADVERTISEMENT

Modelele din România în anii 80 arătau complet diferit față de ceea ce se promovează în zilele noastre.

În revistele de specialitate nu apărea oricine, în ideea că imaginea unui model era foarte bine stabilită. Fetele care defilau pe podium la vremea respectivă erau slabe, înalte, cu dimensiuni 90-60-90, dar și fără operații estetice.

ADVERTISEMENT

Creatorii de modă nu acceptau ca manechinele să fie modificate de vreun chirurg din punct de vedere estetic. Ce-i drept, pe atunci nici nu se îngrămădeau oamenii să facă astfel de modificări la fizionomia lor.

Modelele din România în anii 80 versus modelele din 2020

Așadar, nume grele din industria modei au pășit pe podiumurile românești, dar și internaționale, iar pintre cele mai cunoscute se numără Romanița Iovan, actual designer și care arată la fel de bine și la 53 de ani pe care îi are,  Melek Amet, care, din păcate, s-a stins în urmă cu câțiva ani după ce s-a îmbolnăvit de cancer, Eugenia Enciu, actual designer vestimentar, Dana Săvuică, Bianca Brad sau Cătălin Botezatu, creator de modă renumit în România, dar și peste hotare.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eugenia Enciu (@eugeniaenciu) on


Revista Moda a realizat în anii 80 diferite pictoriale cu modelele care făceau furori la prezentările de modă, iar mai jos vă prezentăm câteva imagini din vremea respectivă.

Cătălin Botezatu, manechin la APACA

Designerul în vârstă de 54 de ani a fost unul dintre cei mai râvniți burlaci și aparițiile pe podium erau foarte deseși cerut de mai toți designerii români. Cătălin Botezatu a cucerit cu fizicul lui, șarmul și interesul pe care său pentru modă. Zina Dumitrescu este cea care l-a făcut celebru, după ce l-a cooptat în echipa ei și prezenta pentru Casa de Modă Venus în 1984.

ADVERTISEMENT

Modelele din România: Romanița Iovan, model de succes în anii 80

La acea vreme, tânărul model avea o relație Irinel Columbeanu, care se spunea că ar fi ajutat-o financiar pe frumoasa vedetă. “Din 1986 până în 1991, am fost manechin. Câştigam bine – 2.800 de lei pe lună – plus colaborările la Casa de Modă Venus, adică încă 500 lei. Vorbim de un salariu echivalent cu salariul unui economist. Eu eram studentă pe vremea aceea la ASE şi mă gândeam că în momentul în care termin facultatea o să am mai puţini bani decât ca manechin.” a mărturisit  Romanița într-un interviu.

Bianca Brad, una dintre cele mai frumoase femei din România

Pe atunci o tânără cu aspirații mari, Bianca Brad s-a făcut ușor remarcată în anii 80 datorită frumuseții sale de neegalat. Ea și-a dorit să fie mai mult actriță, iar regizorul Şerban Marinescu a distribuit-o în filmul Domnişoara Aurica, iar 1988a intrat la IATC. De altfel, ea a studiat actoria și la New York şi ajunge să fie distribuită în producţii din Germania , PRO 7 şi DSF. Din păcate, cariera ei profesională a luat sfârșit după ce a trecut printr-u divorț și moartea fiicei sale, Emma, iar ulterior prin drama trăită cu actualul iubit, Aurel Frățilă, care a fost arestat pentru trafic de armament. În prezent, Bianca Brad este implicată în mai multe proiecte caritabile și se ocupă de Luca, fiul ei de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Modelele din România: Eugenia Enciu este mama fabuloasei Diana Enciu

A fost una dintre cele mai bine cotate modele din România, iar în prezent, Eugenia Enciu se ocupă tot de modă. Este designer de rochii de mireasă, iar fiica ei, Diana Enciu, i-a purtat una dintre creații la nuntă.

Melek Amet, primul manechin din comunitatea tătărească

Celebrul model a murit la 49 de ani, după ce s-a luptat ani buni cu maladia cancer ovarian. Melek Amet a fost una dintre cele mai iubite manechine din România, însă nu a avut succs și pe plan amoros, căci a avut două mariaje ratate. După ce s-a retras din modă, Melek Amet a a dat viață agenţiei de fotomodele Blu Models, după care a devenit Preşedintele Comisiei de Femei a Uniunii Democratice Turce din Romania și a avut propria emisiune de televiziune. O perioadă lungă s-a ocupat și de show-room-ul designerului Ingrid Vlasov.

Modelele din 2020

În zilele noastre, modelele sunt departe față de cele din trecut. Astfel că, în anii 80, tinerele care apăreau pe podium nu aveau operații estetice sau chirurgicale, implanturi mamare sau fesiere, ori buzele imense de la acidul hialuronic.

Bianca Drăgușanu, amenințată cu bătaia! Fosta lui Victor Slav a povestit coșmarul prin care a trecut
Bianca Drăgușanu a spus că atunci când primește critici își păstrează atitudinea pozitivă

În 2020, Bianca Drăgușanu este model, vedeta care pozează cu aproape tot corpul expus și arată prin postările ei că se poate și așa, operată din cap până în picioare și cât mai decoltată, cu vedere la toate părțile intime care se pot arăta fără să o blocheze Instagram-ul sau Facebook-ul. Multe tinere i-au urmat exemplul ei și al altor dudui din showbiz-ul care domină în 2020.

ADVERTISEMENT