News

Cum au ajuns centrele de îngrijiri ale DGASPC Vâlcea focare de coronavirus! “Au lăsat bolnavii la un loc cu cei sănătoși”

04.08.2020 | 17:04
Cum au ajuns centrele de ingrijiri ale DGASPC Valcea focare de coronavirus Au lasat bolnavii la un loc cu cei sanatosi
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum au ajuns centrele de îngrijiri ale DGASPC Vâlcea adevărate focare de coronavirus! De departe, cea mai grea situație este la Zătreni.

Aici, nu mai puțin de 109 persoane au fost infectate cu COVID-19. Acum, angajații acuză că nu s-a eliberat niciun centru pentru a fi duse persoanele bolnave și nu s-au luat măsuri la primele simptome.

ADVERTISEMENT

De remarcat că centrul de la Zătreni are 77 de angajați și 92 de beneficiari. Aici sunt internate persoane cu handicap mediu, accentuat și grav.

Centrele de îngrijiri ale DGASPC Vâlcea, focare de coronavirus!

“Majoritatea beneficiarilor din centru suferă de deficiențe mentale”, se arată într-un raport al Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

ADVERTISEMENT

Din păcate, la Zătreni, aproape o jumătate dintre angajați, 35, au fost și sunt infectați cu coronavirus. Din punctul de vedere al beneficiarilor, lucrurile sunt și mai grave.

74 dintre ei au fost bolnavi sau se luptă cu virusul dintr-un total de 92. Culmea, nu este singurul centru al DGASPC Vâlcea unde sunt cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Gazeta Vâlceană scrie că situația a escaladat și la Bistrița (63 de cazuri), Lungești (17 cazuri) și Centrul Nicolae Bălcescu (9 cazuri).

“Trebuie făcut ceva, suspendată activitatea timp de 90 de zile, altfel centrele DGASPC vor cădea cu totul. Plus localitățile unde sunt centrele”, au spus mai mulți oameni din interior pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

“Echipamentele de protecție au fost achiziționate târziu, după 15 iulie. Nu s-au înregistrat prezențele simptomelor la bolnavi sau angajați.

Nu au fost luate în serios. Nu s-a eliberat niciun centru unde să fie duși bolnavii la primele simptome. În cazul ăsta, nu rămâneau pozitivii și negativii la un loc”, au mai spus aceștia.

 

 

 

ADVERTISEMENT