Sport

Cum au ajuns fanii FCSB la Londra pentru meciul cu West Ham. Trei avioane schimbate și drum de peste 20 de ore

Suporterii lui FCSB s-au mobilizat puternic pentru meciul cu West Ham. Drumul până la Londra a fost însă extrem de anevoios. 
08.09.2022 | 11:41
Cum au ajuns fanii FCSB la Londra pentru meciul cu West Ham Trei avioane schimbate si drum de peste 20 de ore
Cum au ajuns fanii FCSB la Londra pentru meciul cu West Ham. 3 avioane schimbate și drum de peste 20 de ore. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi, 8 septembrie, de la ora 22:00, FCSB debutează în Grupa B din UEFA Europa Conference League. Vicecampioana României are meci la Londra, cu West Ham United. London Stadium, arena pe care se va disputa partida, are o capacitate de 62.500 de locuri. O mare parte vor fi ocupate de suporterii roș-albaștrii.

Drum infernal pentru suporterii celor de la FCSB, care au făcut deplasarea la Londra. Ce obstacole au avut de trecut fanii roș-albaștri

Galeria echipei lui Nicolae Dică a primit 3125 de bilete în sectorul rezervat oaspeților. O parte dintre acestea s-au vândut la București și o parte la Londra, pentru românii din Marea Britanie. În ceea ce îi privește pe fanii români care au făcut deplasarea în capitala Angliei, aceștia au avut parte de un drum extrem de anevoios.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că, din cauza problemelor cu care se confruntă compania aviatică Blue Air, suporterii lui FCSB au fost nevoiți să schimbe 3 avioane ca să ajungă în Londra. Din informațiile noastre, fanii au parcurs un drum de 20 de ore. Ei au plecat din București și, până să ajungă în capitala Angliei, au făcut două escale, la Istanbul și la Amsterdam.

„Eu plec în Anglia la ora 15:00. Vă dați seama că a fost haos și în rândul nostru, deoarece foarte mulți dintre noi aveam bilete luate prin Blue Air. A trebuit să facem toate eforturile posibile să ni le schimbăm cât mai repede, iar acum se va pleca de pe Otopeni în Istanbul, iar de acolo în Olanda. Apoi din Olanda se va pleca în Anglia, Sunt câteva escale, dar nu mai avem ce face și trebuie să ne chinuim un pic mai mult cu transportul.

ADVERTISEMENT

Vă asigur că tot o să fim vreo 7.000 de fani români la meci, deoarece foarte mulți suporteri ai noștri din diaspora ne vor aștepta acolo”, a declarat Gheorghe Mustață, pentru ProSport, înaintea plecării la Londra.

Susținătorii vicecampioanei din SuperLiga au ajuns la Londra în jurul orei prânzului, când la stadionul Olimpic se formaseră deja cozi uriașe. Românii au luat cu asalt casele de bilete. Aproximativ 700 de oameni au așteptat trei ore pentru ca ele să fie deschise.

ADVERTISEMENT

Legat de biletele pe care FCSB le-a primit în sectorul rezervat oaspeților, acestea s-au vândut ca pâinea caldă. Clubul lui Gigi Becali a postat pe rețelele de socializare că peluza roș-albastră e sold-out pentru duelul cu West Ham United. Restul fanilor vor sta în tribune, acolo unde însă nu au voie pentru să poartă însemnele FCSB-ului, ca să nu îi instige pe englezi.

„FCSB anunță că biletele destinate suporterilor noștri pentru partida cu West Ham United, de joi seară, contând pentru prima etapă a Grupei B din UEFA Europa Conference League, au fost vândute în totalitate.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au achiziționat vouchere la București le pot preschimba joi, la casele de bilete de la London Stadium, în intervalul orar 10:00 – 15:00. Vă mulțumim pentru interesul extraordinar și vă așteptăm alături de noi!”, a anunțat FCSB prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Nicolae Dică: „Este o bucurie că pot antrena echipa într-un meci cu West Ham, în fața a 60.000 de spectatori”

Meciul din prima etapă a fazei grupelor Conference League va reprezenta episodul cu numărul 3 din confruntările West Ham – FCSB. În primele două, roș-albaștrii au scăpat neînvinși, palmaresul fiind de o victorie (2-0) și un rezultat de egalitate (0-0).

Precedentele două jocuri au avut loc în urmă cu 23 de ani. Acum, însă, echipa lui David Moyes e favorită certă. Totuși, Nicolae Dică nu se sperie și abia așteaptă duelul cu formația care, sezonul trecut, a ajuns până în semifinalele Europa League.

„Probabil vă așteptați să primim multe goluri, dar eu am încredere că băieții vor obține un rezultat bun. Eu sunt mândru că pot să antrenez din nou în Europa, este o bucurie că pot antrena echipa într-un meci cu West Ham, în fața a 60.000 de spectatori. Ce își poate dori mai mult un antrenor?”, a declarat Nicolae Dică, la conferința de presă.

  • 62.500 de locuri este capacitatea stadionului pe care „ciocănarii” își dispută meciurile de acasă

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 12,00 este cota pentru ”2 solist” la West Ham United – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT