News

Cum au ajuns românii să plătească mii de euro pentru concedii la capătul pământului! Aurora boreală, croaziere în Golful Persic și excursii în deșert, în topul preferințelor

Cum au ajuns românii să plătească mii de euro pentru concedii la capătul pământului! Aurora boreală, croaziere în Golful Persic și excursii în deșert, în topul preferințelor conaționalilor cu bani
23.01.2022 | 13:01
Cum au ajuns romanii sa plateasca mii de euro pentru concedii la capatul pamantului Aurora boreala croaziere in Golful Persic si excursii in desert in topul preferintelor
Cum au ajuns românii să plătească și mii de euro pentru concedii la capătul pământului! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce face un român atunci când rămâne fără bani? Mai schimbă o sută de euro potrivit unei glume care a circulat ani buni pe toate canalele posibile. Și cam așa se și întâmplă judecând după gusturile din ce în ce mai variate pe care conaționalii le afișează atunci când vine vorba despre concedii.

Agențiile de turism care oferă excursii în zone exotice au trecut peste pandemia de coronavirus și multe dintre ele se bucură de clienți numeroși. Oamenii din domeniu spun că românii sunt cu dare de mână și nu se uită deloc la bani atunci când vine vorba de distracție și amintiri de neuitat.

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns românii să plătească mii de euro pentru concedii tocmai la capătul pământului!

Ca să vă faceți o idee, reprezentanții agențiilor de turism spun că țări care până mai ieri erau considerate ținte de neatins au trecut la capitolul „și altele”. Este cazul Thailandei, un loc pentru care a existat o adevărată bătaie în urmă cu ceva ani, dar care acum și-a mai pierdut din farmec.

Republica Dominicană a pățit cam același lucru – a fost asediată pentru o perioadă de români, însă, încet, dar sigur aceștia s-au plictisit și au migrat către alte zări.

ADVERTISEMENT

„Au fost țări de bonton, dacă putem să le spunem așa, au fost locuri pe care o anumită categorie socială trebuia să le bifeze. Pentru că discutăm despre oameni cu mulți bani. Ofertele acestea nu sunt pentru cei care merg o dată pe an în concediu și atunci cu vouchere de vacanță. Și, eventual, pleacă tot neamul care se înghesuie într-o singură cameră.

Thailanda și-a mai risipit din bruma ei de farmec, la fel a pățit Dominicană. Au mers o dată, de două ori, au schimbat resortul, însă veni, vidi și acum altceva. Anul trecut în top au fost Maldive și Zanzibar, dar și ele au fost înlocuite”, a zis Alina Morea, reprezentanta unei agenții de turism cu sediul în București, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce locuri vor să viziteze oamenii cu bani

Din ce în ce mai mulţi turişti doresc să călătorească şi să descopere noi obiective, noi locuri de poveste. Așa a devenit celebra Maldive „o nimica toată”, mai ales că anul trecut a existat chiar și zbor direct către insulă. Gusturile s-au schimbat și s-au mai educat, spun oamenii care lucrează în domeniu.

Românii cu bani nu ezită să plătească și peste zece mii de euro pentru o singură persoană. În preț intră transportul, cazarea, uneori masa și de fiecare dată experiența de vis.

ADVERTISEMENT

Așa s-au ajuns la destinații precum Sultanatul Oman, India, Vietnam, Cambodgia, Laos, Rwanda sau Uganda, locuri îndepărtate pe glob, dar care oferă în aceste momente o mai mare libertate de mișcare.

„Au existat cereri de genul acesta, în care condiția principală a fost să se poată merge fără prea multe teste împotriva COVID-19 și acolo să nu existe o sumedenie de restricții. Vorbim despre pachete premium, pachete exclusiviste, desenate în jurul dorințelor pe care le au turiștii”, a continuat consultanta în turism.

Topul destinațiilor pentru oamenii cu posibilități financiare

Genul acesta de oameni caută experiența, nu neapărat locul. Agențiile de turism spun că bogații sunt interesați să vadă anumite evenimente, anumite situații. Așa au apărut excursiile care au ca „main event” aurora boreală. De asemenea, croazierele în Golful Persic sau incursiunile în deșert sunt și ele într-un top al preferințelor.

„Dacă ne raportăm la croaziere și la oameni cu bani atunci e logic că nu discutăm despre clasicele de pe Mediterană. Le-au făcut cu mulți ani în urmă, vă asigur.

Am avut o familie care ne-a spus că două săptămâni vrea să se plimbe între Miami și Bahamas pentru că pe un asemenea vas dânsul a cerut-o în căsătorie pe doamnă.

Și acum voiau să retrăiască momentul acela la nesfârșit, să se bucure de fiecare clipă, să-și aducă aminte, a mai subliniat Alina Morea.

ADVERTISEMENT