Fotbal intern

Cum au ajuns Sepsi, Clinceni și Botoșani să susțină Universitatea Craiova! Oltenii, nemulțumiți de baraj

15.02.2021 | 20:00
Cum au ajuns Sepsi Clinceni si Botosani sa sustina Universitatea Craiova Oltenii nemultumiti de baraj
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este una dintre pretendentele la campionat și a rămas principala favorită pentru câștigarea Cupei României. Oltenii sunt singura echipă din top 6 din Liga 1 rămasă în Cupă, iar celelalte echipe de play-off au ajuns să susțină echipa de pe “Ion Oblemenco”. 

Miza este un loc de UEFA Conference League. În actuala stagiune s-au schimbat mai multe lucruri. În primul rând, România va avea o reprezentantă în preliminariile Champions League (campioana) și alte 3 echipe vor fi calificate în Conference League (ocupantele locurilor 2 și 3, precum și câștigătoarea Cupei României).

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns Sepsi, Clinceni și Botoșani să susțină Universitatea Craiova! Lupta pentru Conference League

Iar echipele calificate în play-off vor susține Universitatea Craiova în Cupa României. Dacă oltenii vor câștiga Cupa României și se clasează în top 3, eligibil pentru Cupa României devine și locul patru în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, evident după meciurile de baraj pentru Europa.

Din actuala stagiune, FRF a stabilit ca ultimul loc calificant în cupele europene să fie ocupat în urma unui meci de baraj. Adică, locul 3 (sau locul 4 în cazul în care echipa din top 3 câștigă Cupa României) va evolua într-un baraj cu locul 1 sau 2 din play-out, echipe care vor juca în meci direct pentru Europa.

ADVERTISEMENT

Oltenii, nemulțumiți de actualul sistem: “Ce facem, joacă premianții cu corijenții?”

Iar oficialii Universității Craiova sunt profund nemulțumiți de faptul că echipa de pe locul 3 este nevoită să joace un baraj decisiv pentru Conference League cu învingătoarea barajului dintre locul 7 sau locul 8: “Este o regulă de doi lei. Ce facem, joacă premianții cu corijenții? Nu e corect”, a fost reacția lui Sorin Cârțu la Pro X.

În sferturile de finală din Cupa României a mai rămas doar Universitatea Craiova dintre echipele aflate pe locuri de play-off. Patru formații sunt din Liga 2, iar Astra, Dinamo și Chindia, sunt deja destul de departe de top 6, echipa lui Săndoi fiind cel mai bine clasată din acest trio: locul 7, la patru puncte de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Dacă U Craiova câștigă Cupa României, este eligibil locul 4 pentru barajul pentru Conference League

Astfel, dacă Universitatea Craiova iese din Cupa României, înseamnă că locul 3 din Casa Pariurilor Liga 1 va fi ultimul eligibil pentru Europa: U Craiova este pe locul 3 în acest moment și la finalul stagiunii oltenii s-ar putea vedea nevoiți să joace un meci de baraj cu învingătoarea din play-out pentru locul de Conference League.

Iar echipele de play-off precum Sepsi Sf. Gheorghe, Academica Clinceni sau FC Botoșani, formații care speră să prindă un loc de Conference League, vor susține Universitatea Craiova în Cupa României pentru că dacă oltenii se vor impune, locul 4 devine eligibil pentru baraj și pentru Europa.

ADVERTISEMENT

Play-out diferit în actuala stagiune! Se joacă 9 meciuri

Sistemul de play-out s-a schimbat în actuala stagiune. Nu se vor mai disputa toate meciurile tur-retur ci un total de 9 etape: 5 meciuri acasă plus 4 în deplasare, sau invers, pentru fiecare echipă. Vor retrograda direct ultimele două echipe, iar locurile 13 și 14 vor juca în meci de baraj cu locurile 3 și 4 din Liga II.

„Au fost meciuri fără miză sportivă în play-out și nu ne dorim asta. Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj. Învingătoarea va juca un alt baraj cu ultima clasată de pe locurile de cupele europene. Cine câștigă, va merge în cupele europene”, Răzvan Burleanu

  • 4 locuri în cupele europene are România
  • 1 echipă din top 6 în Liga 1 este calificată în sferturile Cupei României

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Hermannstadt : 2,10 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT