Sport

Cum au arătat duelurile Messi – Guardiola după despărţirea de acum 9 ani! L-a “executat” pe Pep de fiecare dată în Liga Campionilor. Video

PSG - Manchester City este şocul etapei a 2-a din grupele Ligii Campionilor, iar meciul de pe "Parc des Princes" va însemna un nou duel între Lionel Messi şi Pep Guardiola.
28.09.2021 | 09:33
Cum au aratat duelurile Messi  Guardiola dupa despartirea de acum 9 ani La executat pe Pep de fiecare data in Liga Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola şi Lionel Messi au scris istorie la FC Barcelona, în perioada 2008-2012, iar acum vor fi pentru a cincea oară adversari. Dacă antrenorul de 50 de ani a părăsit “Camp Nou” la finalul sezonului 2011-2012, plecarea argentinianului din Catalonia a fost cutremurul anului în fotbalul mondial.

Deşi s-a vehiculat posibilitatea ca Pep Guardiola şi Lionel Messi să lucreze din nou, de această dată la Manchester City, “La Pulga” a ajuns la PSG, vrăjit de proiectul arabilor. Marţi, de la ora 22:00, cei doi se vor duela în meciul serii din Champions League, oricând o posibilă finală pentru marele trofeu.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi i-a “furat” lui Pep Guardiola şansa unei finale a Ligii Campionilor cu Bayern Munchen

După experienţa Barcelona, Pep Guardiola a avut nevoie de un an sabatic înainte să accepte o nouă ofertă. În vara lui 2013, catalanul semna cu Bayern Munchen, iar obiectivul principal era câştigarea Ligii Campionilor. Venea în locul lui Jupp Heynckes, cel care tocmai adusese “urecheata” în Bavaria, astfel că misiunea era una dificilă. Primul sezon a fost un eşec pe plan continental, după ce Bayern Munchen a fost eliminată de Real Madrid în semifinale, cu un scor general ruşinos: 0-5.

Sezonul 2014-2015 trebuia să fie cel al succesului european pentru Bayern Munchen. Trupa lui Pep Guardiola defilase până în semifinale: 7-1 cu AS Roma, 7-0 cu Şahtior Doneţk sau 6-1 cu FC Porto erau doar câteva exemple de “blitzkrieg” fotbalistic. Ultimul adversar înaintea finalei era Barcelona, reîntâlnirea cu foştii elevi, în special cu Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

În tur, pe “Camp Nou”, a fost dezastru pentru Bayern Munchen în ultimul sfert de oră. Lionel Messi a făcut dubla în trei minute, iar al doilea gol a devenit faimos pentru felul în care Jerome Boateng a fost ridiculizat de argentinian. În minutele de prelungire, “La Pulga” a înfipt al treilea pumnal în spatele lui Pep Guardiola, după ce l-a pus perfect în cursă pe Neymar, iar brazilianul a dus scorul la 3-0.

Bavarezii au sperat că vor întoarce soarta calificării în retur, iar golul lui Benatia din minutul 7 a alimentat rezervorul de speranţe, însă Neymar i-a readus repede cu picioarele pe pământ, cu o dublă într-un sfert de oră. Bayern Munchen a câştigat returul, scor 3-2, însă Barcelona a mers în finala de la Berlin, unde jucătorii lui Luis Enrique s-au impus în faţa lui Juventus şi au adus trofeul în Spania.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, martor al unui hattrick al lui Lionel Messi într-un Barcelona – Manchester City

Pep Guardiola a părăsit-o pe Bayern Munchen la finalul sezonului 2015-2016, însă fără să câştige Liga Campionilor. După şapte trofee cu bavarezii, catalanul a poposit în Premier League, la Manchester City, o altă echipă pentru care ţinta supremă este Champions League.

În chiar primul sezon pe banca lui City, Pep Guardiola s-a reîntâlnit cu Barcelona şi Lionel Messi, iar primul duel a fost unul de coşmar pentru antrenorul campioanei Angliei. Cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 3-a din faza grupelor, iar argentinianul a ieşit din nou în evidenţă.

ADVERTISEMENT

De această dată, “La Pulga” a marcat trei goluri şi i-a oferit pasa decisivă lui Neymar pentru un scor final greu de digerat pentru Pep Guardiola şi Manchester City. Barcelona s-a impus cu 4-0, însă “cetăţenii” au terminat meciul în zece oameni, după ce Claudio Bravo a fost eliminat pentru că a atins balonul cu mâinile în startul reprizei secunde. Willy Caballero a intrat între buturi şi a reuşit să pareze penalty-ul executat de Neymar pe final.

În meciul retur, Pep Guardiola şi-a luat revanşa, iar Manchester City a învins-o pe Barcelona, scor 3-1. Lionel Messi a deschis scorul pe “Etihad”, însă dubla lui Ilkay Gundogan şi golul Kevin De Bruyne au adus victoria pentru echipa engleză.

Lionel Messi e refăcut pentru PSG – Manchester City

Absent în ultimele două meciuri jucate de PSG, cu Metz şi Montpellier, Lionel Messi este refăcut şi pregătit pentru duelul cu Manchester City. Argentinianul a suferit o accidentare în meciul cu Lyon, în care a fost nemulţumit de faptul că Mauricio Pochettino l-a înlocuit în minutul 76.

Pep Guardiola a fost imediat pus în gardă şi a explicat modul prin care Lionel Messi, Neymar sau Kylian Mbappe pot fi opriţi. “Nu am o rețetă să-i opresc pe Neymar, Mbappe și Messi. Sunt puternici și e nevoie de talent pentru a-i stopa, pentru a ne apăra bine și pentru a-i face să alerge atunci când avem posesia. Sunt jucători excepționali, toată lumea știe”, a spus antrenorul spaniol înainte de PSG – Manchester City.

Pep Guardiola: “Messi nu este în planurile noastre”

La scurt timp după ce Barcelona a anunţat că Lionel Messi nu va mai continua pe “Camp Nou”, zvonurile îl dădeau pe argentinian ca şi transferat la Manchester City. Exact în ziua anunţului care a şocat lumea fotbalului, campioana Angliei îl prezenta oficial pe Jack Grealish, iar Pep Guardiola clarifica situaţia.

“Am cheltuit pentru transferul lui Jack Grealish. El va purta tricoul cu numărul 10 pentru că suntem convinși în privința lui și am crezut că Leo va rămâne la Barcelona. În acest moment, Messi nu este în planurile noastre”, a fost reacţia lui Pep Guardiola.

Arabii l-au convins pe Lionel Messi să vină la PSG, iar vicecampioana Franţei vrea să ajungă din nou într-o finală a Ligii Campionilor. De cealaltă parte, Pep Guardiola a ieşit învins din duelul cu Chelsea pentru trofeul continental, în primăvară, şi vrea să-şi ia revanşa pentru eşec. PSG şi Manchester City sunt îndreptăţite să viseze la trofeu, astfel că meciul de marţi poate fi un preview la o viitoare finală.

ADVERTISEMENT