News

Cum au dat lovitura doi polițiști din România. Ce afacere de succes au ajuns să conducă în Franța

Cum au dat lovitura doi polițiști din România. Ce afacere de succes au ajuns să conducă în Franța după ce s-au săturat de locuit în România și au făcut schimbarea vieții lor.
15.05.2023 | 23:50
Cum au dat lovitura doi politisti din Romania Ce afacere de succes au ajuns sa conduca in Franta
Cum au dat lovitura doi polițiști din România. Foto: Cetățeanul.net
ADVERTISEMENT

Cum au dat lovitura doi polițiști din România. Ce afacere de succes au ajuns să conducă în Franța după ce s-au săturat de locuit în România și au făcut schimbarea vieții lor. Totul a început în 2010, când cei doi soți au abandonat cariera în Poliția Română și au plecat în Franța pentru a-și găsi de lucru.

Cum au dat lovitura doi polițiști din România

După 13 ani s-au trezit mari afaceriști, deținătorii unei afaceri de succes în domeniul viticulturii. E povestea lui Ionela și Darius Jianu, doi soți în vârstă de 39 și 35 de ani. Cei doi foști polițiști au devenit patroni după ce au lucrat acolo 10 ani, ca angajați. Conform Cetățeanul.net, cei doi au ajuns să fie patroni după mulți ani de muncă și pentru că soarta le-a surâs.

ADVERTISEMENT

Au petrecut peste 10 ani ca agricultori, însă au cochetat deseori și cu grădinăritul și viticultura. Mai mult, au învățat cu mare drag limba franceză, pentru a se descurca cât mai bine atunci când aveau de interacționat cu oamenii de acolo. Au ajuns în cele din urmă în Vallet, zona Nantes, unde s-au angajat la moșia condusă de Dominique Coraleau și Pierrick Babonneau. Fără să știe că au tras lozul câștigător, cei doi soți au făcut ce au știut ei mai bine: au muncit zi de zi.

Anii au trecut și patronii au decis să se pensioneze, moment în care le-au oferit românilor posibilitatea de a deveni patroni, având mare încredere în soții polițiști. ”La început am crezut că e o glumă, nici nu ne-am imaginat vreodată asta”, mărturisește Ionela, în timp ce soțul Darius visa cu ochii deschiși că va ajunge un mare viticultor al Franței.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, patronii francezi aveau copii, însă aceștia nu au fost interesați defel să preia afacerea. În aceste condiții, românii au ajuns proprietarii a 45 de hectare în La Chapelle-Heulin,cu ajutorul a doi consultanți de management și a camerei de agricultură din regiune.

Pierrick a decis să rămână alături de români pe domeniu, însă ca un simplu consilier, pentru a se asigura că polițiștii plecați din țara noastră au tot ce le trebuie pentru o tranziție cât mai ușoară. ”Am vrut să le ofer libertate totală, fără a-i dezamăgi. Dacă aș fi transmis afacerea copiilor mei, i-aș fi însoțit, deci de ce să nu îi însoțesc pe Darius și Ionela? Avem o înțelegere, totul este scris”, a explicat fostul patron.

ADVERTISEMENT

”Suntem conectați. Oferta noastră este o victorie pentru toți. Eșecul lor ar fi și eșecul meu”, a completat Pierrick. Se pare că încrederea nu i-a fost trădată și acum Ionela și Darius conduc afacerea spre noi culmi ale succesului. Povestea e aproape la fel de impresionantă ca Claudiei Hărăbor, o femeie care cu 200 de euro a pornit o afacere din care ”scoate” acum zeci de mii de euro.

Cu o cifră de afaceri de 19.000 de euro, Claudia Hărăbor face genți minimaliste, o afacere la care nimeni nu s-a gândit până acum. ”CMOOD este un brand românesc înfiinţat în 2014 care îşi propune genţi minimaliste, cu accent modern adus de accesorii aurii sau argintii, de barete mixte scurte şi lungi.

ADVERTISEMENT

Acesta oferă posibilitatea de a personaliza produsele deoarece eu m-am lovit întotdeauna de această variantă de a-mi personaliza geanta şi am dorit să creez şi variante care pot fi purtate atât ziua, cât şi seara”, s-a lăudat femeia.

ADVERTISEMENT