Metoda simplă prin care samsarii s-au îmbogățit înainte de Paște. Au cumpărat o legumă esențială pentru masa de sărbători și au vândut-o la preț mult mai mare în piețe. Mulți români au picat în plasa lor.
Samsarii din România au găsit metoda ideală prin care și-au rotunjit veniturile. Chiar înainte de Paște, aceștia au cumpărat de la producători una dintre cele mai căutate legume. După ce și-au făcut stocurile, au început să o vândă la prețuri mai mari în piețe.
Ceapa, căci despre ea este vorba, a fost leguma vedetă a Sărbătorilor Pascale. Mulți români au cumpărat-o din piețe, fără să știe că este vândută, de fapt, de samsari. Așa se face că prețul ei nu a fost cel real, de la poarta legumicultorilor.
Din păcate, nici anul acesta, legumicultori nu au putut ajunge în piețe. Din cauză că nu au spațiu, aceștia au fost nevoiți să vândă ceapa verde direct de la poartă, către anumiți comercianți. Au existat și fermieri care au preferat să nu o culeagă și să o vândă abia după perioada sărbătorilor.
Anul acesta, ceapa verde a fost una dintre sursele sigure de îmbogățire pentru samsari. Cei mai ”vrednici” dintre ei nu au mai pierdut timpul și au mers direct la porțile fermierilor. De acolo, au cumpărat legătura de ceapă verde cu numai 0.70 de lei.
Înainte de Paște, ceapa verde a fost la mare căutare, mai ales de către persoanele care au decis să prepare acasă toate bunătățile pentru masa de sărbătoare. În Capitală, cei care au cumpărat ceapă înainte de sărbători, au scos din buzunar 2.5 lei pentru o singură legătură.
Legumicultorii care nu au vrut să vândă ceapa către samsari au planuri mult mai bune cu ea. Inițial, aceștia au cerut 2 lei pe legătura de ceapă, dar când au văzut că samsarii oferă mai puțin de un leu, au preferat să rămână cu ea acasă.
Mulți dintre legumicultori vor încerca să vândă ceapa în această perioadă, după sărbătorile de Paște. Dacă nu vor avea succes și nu vor primi prețul dorit, vor aștepta până la maturitatea legumelor, apoi vor merge cu ceapa uscată prin diverse târguri.