News

Cum au devenit afaceriști de succes doi ”căpșunari” din Suceava, plecați în Germania. S-au întors în România și au dat lovitura

Doi căpșunari din Suceava au devenit mari afaceriști și au dat lovitura la noi în țară, după ce au trudit patru ani de zile în Germania, unde au lucrat pentru străini.
31.05.2023 | 20:22
Cum au devenit afaceristi de succes doi capsunari din Suceava plecati in Germania Sau intors in Romania si au dat lovitura
Cum au devenit afaceriști de succes doi ”căpșunari”. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cei doi soți au stat liniștiți patru ani în Germania, unde au ”furat” meserie după care s-au întors în țara noastră pentru a pune bazele unei afaceri. Cei doi au început de mai bine de 10 ani afacerea, mai exact o plantație de căpșuni, în localitatea Hurjuieni, iar acum afacerea s-a extins la 10 hectare, fiind considerată de succes.

Cum au devenit afaceriști de succes doi ”căpșunari”

Conform Observatornews.ro, produsele celor doi soți ajung chiar în magazinele din Moldova. “Le ambalăm, le etichetăm şi pleacă spre hypermarket“, se laudă agricultorii. Fructele ajung în caserolă, după care sunt livrate în timp record în magazinele partenere, cu o rigoare nemțească, învățată în urmă cu mult timp în Germania.

ADVERTISEMENT

În plin sezon, familia Moloce se trezește la 5 dimineața și muncește până la miezul nopții. “Suntem cam pe toată suprafaţa Moldovei. Piatra Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău”, explică Adrian Moloce, cultivator de căpşuni, pentru Observatornews.ro. Cei doi soți și-au câștigat experiență în cei 4 ani de cules căpșuni din Germania.

Au dorit neapărat să se întoarcă acasă în România și au investit toate economiile într-o plantație de căpșuni, acum 10 ani. Au ajuns la 10 hectare și afacerea lor e foarte profitabilă. “Noi de acolo am învăţat cum se plantează, cum se culege, cum se foloseşte un ambalaj, cum se paletează. Am avut diferite impedimente, dar nu de netrecut“, povesteşte și Simona Moloce, cultivator profesionist de căpşuni.

ADVERTISEMENT

Adrian Moloce, soțul femeii, spune că întreaga meserie nu e prea complicată, însă există reguli de urmat. ”Se poate face, cu foarte multă muncă şi seriozitate şi trebuie să respecţi anumiţi termeni, inclusiv din punct de vedere al pesticidelor, din punct de vedere al livrărilor, a colaborărilor. Asta contează cel mai mult. Pentru mine e foarte bine că-s acasă, îmi place ce fac.

În familie e altă… Nu ai stresul ăla din afară”, explică și cumnatul celor doi, angajat la fermă. Lucru de înțeles, pentru că aici, la Suceava, familia Moloce își grijește recolta fără stresul unor patroni germani care i-ar fi stresat în urmă cu mai bine de 10 ani. Acum, românii au șansa să crească afacerea de la an la an și rezultatele se văd cu ochiul liber.

ADVERTISEMENT

La Suceava pe plantație cresc 8 soiuri diferite de căpșuni, de primăvară și de toamnă. În aceste condiții, oamenii sunt nelipsiți de pe plantație din luna mai până prin noiembrie, când vine înghețul. “Soiul pe care îl culegem acum se numeşte Honeoye, este un soi mai vechi, este timpuriu, un gust un pic acrişor, dar foarte moale, gustos”, explică soţii Moloce.

“În primăvară începem cu prăşitul, prăşitul manual. După prăşit punem paiele pe care le vedeţi. Se cheamă mocire şi după aşteptăm să culegem. Toate câmpurile au irigaţie“, declară din nou Simona Moloce, cultivator de căpşuni. Familia Moloce se laudă că a avut o producție totală de 100 de tone de căpșuni în 2022, adică peste 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru iubitorii de căpșuni, cu siguranță gemul de căpșuni e cea mai mare bucurie. FANATIK își arată exact cum poți să faci în casă un astfel de gem gustos, dintr-un simplu kilogram de căpșuni coapte. Mai adăugăm 750 de grame de zahăr alb, 2 lingurițe de coajă de lămâie netratată și zeamă de lămâie netratată. Opțional, se poate adăuga un cub de unt, însă mai multe detalii poți afla AICI.

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe...
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe gânduri
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila...
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de...
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de metri spre larg
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a...
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a stins un alt mare actor!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții...
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total...
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total de iubita lui, Josephine
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România,...
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România, depășită militar de Myanmar