Life

Cum au fost afectate Iulia Albu și Gabriela Cristea de căderea rețelelor de socializare: „A fost groaznic”

Iulia Albu și Gabriela Cristea au povestit pentru Fanatik cum au fost afectate de "pana" suferită ieri de rețelele de socializare.
05.10.2021 | 12:02
Cum au fost afectate Iulia Albu si Gabriela Cristea de caderea retelelor de socializare A fost groaznic
Iulia Albu și Gabriela Cristea, două dintre vedetele afectate de căderea rețelelor de socializare
ADVERTISEMENT

Iulia Albu și Gabriela Cristea au vorbit, pentru FANATIK, despre ”lockdown-ul” din social media, care a durat ieri mai bine de 6 ore.

Instagram, Facebook și WhatsApp nu au funcționat pe toată planeta, iar mulți oameni au avut de suferit din cauza asta, inclusiv din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Și starurile de la noi au avut probleme din cauza nefuncționării rețelelor. Gabriela Cristea și Iulia Albu, două dintre vedetele Antena Stars extrem de populare în mediul online, au spus că a fost un șoc real căderea acestor aplicații.

Iulia Albu, despre lockdown-ul digital: „Mi s-au mai întâmplat lucruri de genul ăsta”

„A fost groaznic! Nu ne-a afectat, însă, profesional. Noi nu lucrăm în sistem matematic și nici nu luăm reclame foarte multe. Nu este ceea ce ne dorim. Și, chiar dacă s-ar întâmpla să am o campanie în derulare în timp ce se întâmplă asta, pentru noi nu ar fi o problemă să refacem materialul.

ADVERTISEMENT

Sunt lucruri care se întâmplă și sunt normale. Sunt riscuri care vin o dată cu semnarea și asumarea unui contract și care merg dincolo de clauzele contactuale pentru că, până la urmă, a avea un contract cu un brand nu ar trebui să însemne o abordare complet mercantilă: dacă nu mi-ai livrat banii la data de nu îți postez nu știu ce.

Noi nu lucrăm așa! Mi s-au mai întâmplat lucruri de genul acesta. Chiar aveam cu Vitamin Aqua, la un moment dat, și s-a întâmplat ceva. Am refăcut materialele și totul a fost ok, nu a fost nicio dramă”, ne-a povestit Iulia.

ADVERTISEMENT

Influencerii, nevoiți să reconfigureze traseul

„Nu colecționăm reclame și nu facem reclame la orice. Datorită acestui fapt, nu avem cum să suferim la fel ca alții. Nu există nicun fel de client care să nu înțeleagă un asemenea eveniment și să nu fie de acord să reconfigureze traseul dacă își dorește colaborarea cu un influencer. Nu există!

A, dacă vorbim despre o situație în care tu, influencer, faci reclamă la 50 de produse pe zi și ai pierdut 5 minute, da… Dar, dacă ai un content orientat către cei care te urmăresc, și mai puțin pentru doar a face reclame, nu ai cum să ai vreodată vreo problemă”, a povestit Iulia Albu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gabriela Cristea: „M-a afectat în timpul emisiunii”

Și Gabriela Cristea a avut probleme din cauza picajului de aseară. “Pana” s-a produs chiar în timpul emisiunii „Mireasa”, pe care o prezintă seară de seară.

Vedeta a spus că nu a mai putut citi mesajele telespectatorilor, cele mai multe venind de pe Instagram, iar asta a îngreunat puțin desfășurarea show-ului.

Cu toate acestea, soția lui Tavi Clonda susține că, din când în când, este binevenită o astfel de pauză, de deconectare. Chiar ea renunță în concedii la telefonul mobil, pentru că simte că această dependență nu face bine.

„Pe toată lumea a afectat ce s-a întâmplat aseară. Și pe mine m-a afectat când am ajuns acasă. Și aseară, în timpul emisiunii, am avut puțin de suferit pentru că telespectatorii Mireasa ne scriu pe Instagram. Totuși, cred că uneori este bine să facem o pauză din când în când. 

Multe televiziuni și radiouri au avut de suferit. îți dai seama. Pentru mine în emisie a fost super complicat. Nu m-a afectat personal extraordinar de mult. Mulți s-au întrebat dacă e ok să depindem atât de mult de rețelele de socializare. 

Eu vara mai iau câte o pauză când mă duc în concedii. Mă deconectez complet de la telefon”, a mărturisit Gabriela Cristea pentru site-ul nostru.

Zuckerberg, pierderi de 7 miliarde de dolari

Facebook, Instagram și Whatsapp au căzut aseară, undeva după ora 18:30 în toată planeta. Multe afaceri care depind de aceste rețele de socializare, unde se desfășoară tot felul de campanii publicitare au avut de pierdut mulți bani.

Însuși șeful de la Facebook, Mark Zuckerberg a pierdut peste 7 miliarde de dolari din cauza acestui picaj, în doar câteva ore. Pe lângă aceste rețele, au picat și serviciile de internet ale unor companii americane.

Datele mobile nu au funcționat deloc în rețelele T Mobile, Verizon și at&t. În cele din urmă, problemele tehnice s-au rezolvat. Inițial, s-a crezut că la mijloc era un atac cibernetic, dar această variantă a picat după ce Facebook a transmis un comunicat potrivit căruia au fost niște probleme tehnice interne.

 

ADVERTISEMENT