Fotbal intern

Cum au fost analizate fazele controversate din CFR Cluj – FCSB 1-1! Cine trebuia să fie eliminat

17.09.2018 | 09:13
Cum au fost analizate fazele controversate din CFR Cluj  FCSB 11 Cine trebuia sa fie eliminat

Derby-ul CFR Cluj – FCSB 1-1 a avut parte de câteva faze controversate, mai ales în startul meciului când jucătorii celor două echipe au avut intrări dure. După primele 20 de minute ale partidei din Gruia, patru dintre fotbaliştii aflaţi pe teren au fost avertizaţi de arbitru Radu Petrescu.

Cristi Balaj, fost arbitru internaţional, a anlizat cinci faze controversate din CFR Cluj – FCSB 1-1. Primul moment încins din derby a avut loc în minutul 3, când Alexandru Stan a avut o intrare dură la Mihai Bordeianu. Radu Petrescu a lăsat jocul să continue şi l-a oprit după câteva secunde, când Dragoş Nedelcu l-a faultat pe Billel Omrani, moment în care mijlocaşul FCSB a primit cartonaşul galben. Clujenii s-au plâns de faptul că Alexandru Stan trebuia să fie şi el avertizat. “Nu ar fi fost recomandat să fie lăsat avantaj, obligatoriu trebuia măsură disciplinară, cartonaş galben. Chiar dacă a lăsat avantaj, ar fi fost mai inspirat să dea cartonaş pentru primul fault, nu la Nedelcu”, a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport.

Golul lui Ţucudean printre fazele controversate din CFR Cluj – FCSB 1-1

În minutul 19, Mario Camora l-a faultat pe Romario Benzar, fundaşul stânga al campioanei României lovindu-l cu crampoanele pe gleznă pe fotbalistul de 26 de ani. Căpitanul celor de la CFR Cluj a primit cartonaşul galben, însă Cristi Balaj a susţinut că jucătorul putea să fie eliminat. “Din punctul meu de vedere avem o fază de…portocaliu. Chiar dacă joacă mingea, trebuie sancţionat disciplinar. Viteza cu care vine cu piciorul drept este mai aproape de roşu decât de galben. Nu vorbim de un picior îndreptat şi ulterior îndoit pentru a amortiza, ci invers. El întinde ulterior cu talpa spre piciorul adversarului din dorinţa de a-l răni. Decizia de a da cartonaş roşu e mai aproape de adevăr. Dar ar fi meritat al doilea galben şi pentru atitudine, pentru proteste”, a susţinut fostul arbitru.

George Ţucudean a marcat golul egalării pentru CFR Cluj în minutul 48, însă jucătorii vicecampioanei României au reclamat că atacantul de 27 de ani s-ar fi aflat în ofsaid. Cristi Balaj a analizat şi această fază controversată şi a precizat că golul a fost marcat din poziţie corectă. “Nu contează braţele, ci capul, corpul, piciorul. Vedem piciorul lui Filip de la Steaua şi corpul atacantului, uşor înclinat. E cam pe aceeaşi linie, ba chiar apărătorul s-ar putea să fie mai aproape de poartă. Este o fază la limită, eu dau credit arbitrului. Se ia în considerare doar fotbalistul care joacă mingea. La acest moment nu e ofsaid. Apoi, la faza a doua, Ţucudean e pe linie cu mingea, chiar mai în spate, deci nu este ofsaid”, a spus Cristi Balaj.

CFR-FCSB 1-1. Cele mai tari imagini din derby-ul Ligii 1 Betano

Clujenii au cerut penalty la un presupus henţ al lui Mihai Bălaşa

În a doua repriză, jucătorii CFR-ului au cerut un penalty la un presupus henţ al lui Mihai Bălaşa, însă Radu Petrescu nu a arătat punctul de la 11 metri. Cristi Balaj i-a dat dreptate arbitrului la finalul partidei din Gruia. “Mingea este lovită cu corpul, chiar dacă după îl şterge mâna. Mâna era în poziţie regulamentară, mingea vine din corp în mână nu se consideră intenţie, nu se impunea lovitură de pedeapsă”, a explicat Cristi Balaj. O altă fază controversată s-a petrecut în prima repriză, când clujenii au cerut ca Dragoş Nedelcu să primească al doilea cartonaş galben pentru un fault la George Ţucudean. “Nu e galben, nu a lovit cu o unealtă, a pus mâna. E doar fault, e mult prea puţin pentru al doilea galben”, a comenatat fostul arbitru internaţional.

Radu Petrescu a avut parte de câteva faze controversate în CFR Cluj - FCSB 1-1
Radu Petrescu a avut parte de câteva faze controversate în CFR Cluj – FCSB 1-1