News

Cum au fost depistați, de fapt, polițiștii din Iași care luau pizza ca șpagă. Cine a făcut denunțul

Apar informații noi în legătură cu polițiștii din Iași acuzați că luau pizza ca șpagă. Cum ar fi fost, de fapt, depistați aceștia.
25.03.2023 | 15:37
Cum au fost depistati de fapt politistii din Iasi care luau pizza ca spaga Cine a facut denuntul
Detalii noi din ancheta cu polițiștii din Iași acuzați că luau pizza ca șpagă. Autorul denunțului. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a aflat cum au fost depistați, de fapt, polițiștii din Iași acuzați că luau pizza ca șpagă. Cazul datează încă din 2019. În urmă cu patru ani, una dintre cele mai cunoscute pizzerii din municipiul din estul țării ar fi livrat mâncare gratuit polițiștilor de la Rutieră.

Detalii noi din ancheta cu polițiștii din Iași acuzați că luau pizza ca șpagă. Autorul denunțului

În aprilie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași finalizau un dosar inedit. Mai mulți agenți de la Poliția Rutieră erau acuzați că au luat mâncare drept șpagă.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii din Copou vorbeau în această speță despre infracțiuni de corupție, respectiv dare de mită și complicitate la dare de mită. În total, nu mai puțin de 14 persoane au fost nevoite să dea explicații în instanță.

Deși dosarul este de mai bine de doi ani în instanță, abia acum s-a descoperit cum a început această anchetă. Se pare că agenții ar fi fost denunțați chiar de unul dintre șefii Poliției. Motivul: voia să se răzbune pe fostul comandant, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, între cei doi ar mai fi existat neînțelegeri. Totul ar fi escaladat grav în momentul în care unul dintre ei ar fi confiscat certificatul de înmatriculare al unui apropriat. Autorul denunțului este chiar finul celui pe care l-a dat pe mâna procurorilor.

Originea scandalului cu polițiștii din Iași acuzați că luau pizza ca șpagă

Cazul din Iași a fost înregistrat la DNA pe 20 mai 2019. În primă fază, existau informații că un poliţist ar fi obișnuit să primească diverse produse de la șoferii unui restaurant cunoscut. Aceștia erau identificați că ar fi comis abateri de la prevederile Codului Rutier, în schimbul nedispunerii măsurilor legale împotriva lor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii au descoperit că în caz sunt implicați mai mulți agenți de la Rutieră. ”În perioada 2019 – 2020, 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, în baza unei înțelegeri tacite cu conducerea unui restaurant, ar fi pretins și primit direct și prin intermediari, de la directorul acelui restaurant (inculpat în prezenta cauză), bani și produse alimentare de catering (livrare preparate culinare).

Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine cât și pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul polițiștilor”, au precizat procurorii în rechizitoriu întocmai în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

În replică, avocații apărării spun că până acum nu s-a putut proba o astfel de înțelegere. În plus, angajații pizzeriei au declarat la audieri faptul că nu au fost protejați de poliție, ba mai mult, chiar au primit amenzi în acea perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: