News

Cum au fost îmbrăcați Klaus și Carmen Iohannis la vizita de la piramidele din Egipt: “E culoarea anului”

Klaus Iohannis a fost primit de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi. Cu această ocazie Președintele României și Prima Doamnă au vizitat și piramidele de la Gizeh.
27.10.2021 | 21:57
Cum au fost imbracati Klaus si Carmen Iohannis la vizita de la piramidele din Egipt E culoarea anului
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită de stat în Egipt, la invitația omologului său, Abdel Fattah El-Sisi, cu ocazia a 115 ani de relații diplomatice bilaterale.

După ce a susținut un discurs la Palatul prezidențial Al-Ittihadiya, a avut o întâlnire cu omologul său și a depus flori la Memorialul Eroului Necunoscut și la mormântul președintelui Muhammad Anwar el-Sadat, Klaus Iohannis a făcut și o mică excursie.

ADVERTISEMENT

Președintele României și Prima Doamnă au vizitat piramidele de la Gizeh.

Klaus și Carmen Iohannis, în vizită la piramidele din Egipt

Președintele Iohannis a avut parte și de câteva momente de relaxare în vizita oficială pe care a făcut-o în Egipt. Însoțit de Carmen Iohannis, acesta a vizitat piramidele de la Gizeh.

Pentru această excursie, Președintele României și soția sa și-au ales cu grijă ținutele. Carmen Iohannis a optat pentru o pereche de pantaloni albi și o cămașă de aceeași culoare. Soțul său a ales tot haine albe.

ADVERTISEMENT
Klaus și Carmen Iohannis
Klaus și Carmen Iohannis. Sursă foto: Antena 3

 

Imaginile au fost comentate de jurnalistul Adrian Ursu la Antena 3.  Mai întâi a vorbit despre hainele alese de președinte și de soția acestuia.

“E culoarea anului, practic, pentru președintele Iohannis, ceea ce poate să spună mult despre parcursul fără de prihană al mandatului domniei sale, cel puțin în acest an”, a spus ironic Adrian Ursu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Apoi, jurnalistul a continuat.

“Putem glosa pe margine Fugii în Egipt… Ne putem întreba cine e Iosif, cine-i Pruncul, dar nu are rost să mergem atât de departe. Mai bine să mergem mai aproape și să ne gândim cam cum se va întoarce de acolo domnul Iohannis, ca să ne spună că s-a ales nisipul de planul doi, ca să zicem așa, al guvernului Ciucă”, a mai comentat Adrian Ursu.

De ce a mers Klaus Iohannis în Egipt

Președintele Iohannis a acceptat invitația omologului său, Abdel Fattah El-Sisi pentru a marca 115 ani de relații diplomatice bilaterale.

ADVERTISEMENT

“Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi în vizită de stat în Republica Arabă Egipt, unul dintre prietenii tradiționali ai României în regiunea Orientului Mijlociu și Africa și un partener economic și sectorial foarte important.

Există, în continuare, un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor noastre bilaterale pe toate planurile”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT