News

Cum au încercat polițiștii de la Secția 16 să mușamalizeze dosarul în care sunt acuzați de tortură

09.04.2021 | 13:15
Cum au incercat politistii de la Sectia 16 sa musamalizeze dosarul in care sunt acuzati de tortura
Polițiștii de la Secția 16 încearcă să mușamalizeze dosarul în care sunt acuzați de tortură, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Au apărut detalii noi despre cazul polițiștilor de la Secția 16 București, care au torturat doi tineri care le atrăseseră atenția că nu respectă regulile de purtare a măștilor de protecție. Agenții de poliție au încercat să mușamalizeze dosarul, oferind bani fratelui uneia dintre victime, la începutul anului. Ulterior, ambele victime au decedat, în condiții suspecte.

Surse apropiate familiei uneia din victime, Mihai Ionuț, declară pentru SpyNews că polițiștii de la Secția 16 care au fost implicați în scandal au încercat să îi ofere acestuia bani pentru ca acuzațiile să fie retrase. Ionuț îi acuza pe oamenii legii că l-au răpit, l-au bătut și că unul din ei a urinat pe el.

ADVERTISEMENT

Polițiștii i-au atacat pe cei doi fără motiv

El a povestit că în data de 01 septembrie 2020 se afla în zona Eroii Revoluției, când le-a reproșat polițiștilor că nu poartă măști de protecție pe față, așa cum cerea, de altfel și legea. Atunci polițiștii l-ar fi încătușat, l-ar fi târât pe jos și l-ar fi atacat cu spray lacrimogen. Fără a încerca să îl legitimeze și fără a se legitima, polițiștii l-ar fi dus pe un câmp unde l-au agresat fizic.

Mihai Ionuț
Polițiștii de la Secția 16 să mușamalizeze dosarul în care sunt acuzați de tortură, Foto: Facebook

 

“Pe 16 ianuarie și pe 25 ianuarie a.c., fratele lui Ionuț, Florian Aladin, a fost contactat de un prieten, care a susținut că negociază în numele polițiștilor care îl torturaseră pe Ionuț. Bărbatul respectiv nu știa că Florian era chiar fratele lui Ionuț, credea să sunt doar prieteni. Astfel, a explicat că polițiștii sunt dispuși să plătească oricât le-ar fi cerut Ionuț, numai să renunțe la plângere.

ADVERTISEMENT

Aladin i-a explicat că Ionuț era fratele lui și că nu face asta, sub nicio formă, anunțând că vor să meargă mai departe cu dosarul penal, pentru ca polițiștii să fie pedepsiți de lege. (…) În cadrul discuțiilor respective, Aladin a spus că îl va convinge pe fratele său să își retragă plângerea, cu o singură condiție: ca polițistul care a urinat pe fratele său să accepte o bătaie parte-n parte, ca între bărbați, iar la bătaie să asiste și fratele lui, Ionuț. Ulterior, Aladin (foto jos) a fost sunat și i s-a transmis că polițiștii nu sunt de acord cu propunerea lui”, au declarat aceleași surse.

Oferta fiind refuzată de către agenți, dosarul penal rămâne deschis. Fratele lui Ionuț refuză totuși să dea mai multe detalii, dar recunoaște că a fost contactat de polițiști, care i-au cerut bani pentru mușamalizarea cazuluiși că i-a provocat pe aceștia la bătaie.

ADVERTISEMENT

“Așa este, au oferit bani, pentru ca fratele meu să își retragă plângerea, iar eu le-am zis că vreau ca cel care a urinat pe fratele meu să se dezbrace de uniformă și să accepte o bătaie parte în parte. Dacă el câștiga, fratele meu își retrăgea plângerea. Dacă pierdea, îi făceam ce i-a făcut și el fratelui meu. Nu pot da mai multe declarații, fiindcă este o anchetă în curs. Să lăsăm legea să își spună cuvântul!”, a declarat fratele lui Ionuț.

Din nefericire, Ionuț Mihai Ghiorghe a decedat recent, din cauze neștiute, după ce cu 3 săptămâni înainte a murit și prietenul său, torturat în acea seară de aceeași polițiști, din cauza unei boli grave. Polițiștii care i-au torturat pe cei doi au fost scoși de sub arest, pentru că s-a considerat că nu reprezintă un pericol public. Viorel Șeicaru se află în arest la domiciliu, iar o parte din ceilalți polițiști implicați în caz au fost puși sub control judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: