News

Cum au intervenit negociatorii în cazul tânărului care s-a sinucis în București! Al doilea eșec în doar câteva zile

05.03.2021 | 17:25
Cum au intervenit negociatorii in cazul tanarului care sa sinucis in Bucuresti Al doilea esec in doar cateva zile
Negociatorii au stat de vorbă trei ore cu tânărul. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum au intervenit negociatorii în cazul tânărului care s-a sinucis în București! Alexandru avea 22 de ani și o copilărie destul de grea. Acesta a stat câțiva ani într-o familie adoptivă, apoi în îngrijirea organizaţiei SOS Satele Copiilor. Conform primelor informații o decepție în dragoste l-a făcut să-și piardă mințile. 

Culmea, fata a venit într-un suflet la fața locului și a încercat să-l convingă să renunțe la idee. Nu a reușit acest lucru nici ea, dar nici oamenii special pregătiți pentru asemenea momente.

ADVERTISEMENT

Este al doilea caz în doar câteva zile în care negociatorii își recunosc limitele și sunt nevoiți să numere victime în loc să prezinte cazurile salvate. Primul a fost cel de la Onești, acolo unde doi muncitori au fost uciși de un individ după 4 ore de discuții între polițiști și criminal.

Cum au intervenit negociatorii în cazul tânărului care s-a sinucis sărind de pe un bloc!

Iubita băiatului a fost chemată imediat de autorități. Fata se despărțise de el la puțin timp după petrecerea de Anul Nou. Spune că acesta obișnuia să se drogheze, dar că, în ultima perioadă, alături de ea reușise să se lase. După ce a intervenit despărțirea, acesta revenise, din păcate, la vechiul obicei.

ADVERTISEMENT

De altfel, Alexandru nu a ezitat o clipă și ar fi acuzat-o pe iubita lui că se comportă ca un robot care vrea să îi spele creierul. Nu mai puțin de trei ore a petrecut acesta pe acoperișul căminului pentru studenți, acolo unde, de altfel, și locuia.

Sursa foto – facebook

Două ore a stat de vorbă cu negociatorii care au fost chemați imediat de primele forțe de ordine ajunse acolo. Tânărul nu s-a îndepărtat nici măcar o clipă de acoperișul clădirii. A continuat să se plimbe fiind, în mod evident, agitat. În tot acest timp, un negociator și un psiholog, încercau să stabilească o cale de comunicare.

ADVERTISEMENT

Aceștia au urcat pe un geam din acoperiș și au vorbit de la egal la egal cu el.  Același lucru l-a făcut și iubita lui, aceasta fiind poziționată la un alt geam de la un etaj inferior. Oamenii spun că tânărul a blocat orice fel de acces pe acoperiș și nu aveau cum să ajungă la el.

Cum a decurs operațiune de negociere cu tânărul sinucigaș

Interesant este că Alexandru nu a avut niciun fel de revendicare. Negociatorii spun că nu a cerut bani, nu a cerut case, absolut nimic. În tot acest timp, la fața locului au sosit mai multe echipaje de intervenție, inclusiv o autospecială tip “punct de comandă”, pentru a-l determina pe acesta să coboare în siguranță.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în apropiere de tânăr s-au poziționat și cei de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, care au așteptat momentul oportun pentru a acționa.

Sursa foto – hepta.ro

Martorii spun că nu a existat nici o saltea întinsă de forțele de ordine, saltea care poate i-ar fi salvat viața tânărului, în ciuda faptului că întreaga zonă a fost împânzită de pompieri, polițiști și ambulanțieri.

Forțele de ordine n-au ezitat o clipă și au decis chiar ca circulația în zonă să fie blocată pe timpul intervenţiei. Totul avea să fie în zadar.

Când a decis tânărul să se arunce în gol

La un moment dat, tânărul nu a mai stat pe gânduri și s-a aruncat în gol de pe acoperişul clădirii cu patru etaje. Martorii și forțele de ordine spun că nici nu se pune problema unei alunecări, ci decizia a fost luată strict de el.

Negociatorii n-au mai avut nici ei ce să facă și au încremenit atunci când băiatul și-a pus capăt zilelor.

„Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată acționam”, a transmis maiorul ISU Adrian Dinu despre întreaga acțiune.

Ce au spus autoritățile despre tragedie

„A repetat că se aruncă dacă noi calăm scara și dacă noi încercăm vreo procedură de forță. Nu putem vorbi de un eșec. Suntem profesioniști. Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată ca noi să simțim că puteam să acționăm, acționam”, a mai zis maiorul Adrian Dinu

Paramedicii au început imediat manevrele de resuscitare, în încercarea de a-i salva viața. Tânărul a fost intubat, dar după doar câteva minute, doctorii au fost nevoiți să declare decesul.

ADVERTISEMENT
Tags: