News

Cum au întrerupt mascații o petrecere a polițiștilor și procurorilor în Centrul Vechi

23.01.2021 | 09:25
Cum au intrerupt mascatii o petrecere a politistilor si procurorilor in Centrul Vechi
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum au întrerupt mascații o petrecere a polițiștilor și procurorilor în Centrul Vechi. A fost un party de pomină încins chiar în centrul Capitalei. 


UPDATE /Ministrul de Interne Lucian Bode a reacționat dur după ce a aflat de petrecerea polițiștilor. „Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.

ADVERTISEMENT

De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.

Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta. În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!

ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.

Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

ADVERTISEMENT

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”, este mesajul transmis pe Bode.


ȘTIREA INIȚIALĂ / Din păcate pentru ei, mai mulți agenți din sectorului 3 le-au făcut o supriză uriașă. I-au descoperit în urma verificărilor de rutină, întreprinse pentru a se asigura că restricțiile impuse din cauza pandemiei sunt respectate.

Conform primelor informații, nu mai puțin de 27 de persoane consumau băuturi alcoolice în localul “Hanul lui Manuc”, din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Cum a fost întreruptă o petrecere a polițiștilor și procurorilor în Centrul Vechi

Interesant este că, printre cei care se distrau pe cinste fără să respecte regulile, se afla și fostul șef de la serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, Radu Gavriș.

Alături de acesta era și Codruț Popoiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Mai mult de atât, printre petrecăreţi se afla şi un bărbat care în mod normal trebuia să stea în carantină de o săptămână.

În cele din urmă, toți cei prezenți au primit amendă. Conform informațiilor, proprietarul localului riscă acum dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

”La dată de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceză, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc).

În interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane. 

Printre persoanele depistate și legitimate, la una dintre mese, se află și cms.șef Gavriș Radu Emilian, Director General Adjunct  al Poliției Capitalei, care consumă băuturi alcoolice,  împreuna cu numiții Ioan Costel, Baran Florin, Solatan Alexandru și Popoiu Codruț. 

De asemenea, în aceeași locație a fost identificat și numitul Anton Mihai Florian, persoană cu privire la care s-a constatat faptul că figurează cu alertă coronavirus, fiind carantinat , începând cu dată de 16.01.2021 la adresa din mun. Călărași, str. Crizantemelor, nr. 7.

Având în vedere neregulile constatate, societatea comercială Distinct Operation SRL (restaurant Hanul lui Manuc) a fost sancționată contravențional cu suma de 5000 lei”, se arată în comunicatul transmis de Poliţia Capitalei.

De remarcat că adjunctul Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş a declarat pentru B1 TV, că după serviciu a fost cu mai mulți colegi la o bere în Centrul Vechi, însă nu a încălcat legea. Acesta a spus că întâlnirea a avut loc pe terasă și nu în local

ADVERTISEMENT