ADVERTISEMENT
Sport

Cum au jucat noile achiziţii de la FCSB! Cordea, surpriza plăcută. Ondrasek, la câţiva centimetri de gol

FCSB a remizat, scor 0-0, pe terenul celor de la FC Botoşani în startul sezonului din Liga 1. La roş-albaştrii au debutat cele patru noi achiziţii, Andrei Cordea având cea mai bună evoluţie.
Autor: Marian Popovici | 15.07.2021 | 22:57
Cum au jucat noile achiziţii de la FCSB! Cordea, surpriza plăcută. Ondrasek, la câţiva centimetri de gol
Cum au jucat noile achiziţii de la FCSB! Cordea, surpriza plăcută. Ondrasek, la câţiva centimetri de gol. Sursa: sportpictures.eu

FCSB a început stagiunea cu noi speranţe după încă un loc doi ocupat în Liga 1 în sezonul trecut. Roş-albaştrii s-au deplasat la Botoşani în prima etapă, la debutul pe banca tehnică a lui Dinu Todoran.

ADVERTISEMENT

Cum au jucat noile achiziţii de la FCSB! Ondrasek a fost la un pas de gol

Evoluţia FCSB-ului a fost una ştearsă. Chiar dacă a controlat jocul, echipa lui Dinu Todoran şi-a creat destul de puţine ocazii, însă chiar şi aşa a avut câteva oportuniţăţi foarte bune de a obţine victoria.

În minutul 61, căpitanul Florin Tănase a ratat o lovitură de pedeapsă. Golgheterul Ligii 1 din stagiunea trecută a fost ghicit de Eduard Pap, care a plonjat în ultima clipă după minge, reuşind să pareze şutul decarului.

ADVERTISEMENT

Şase minute mai târziu, nou-venitul Zdenek Ondrasek a fost la câţiva centimetri de a deschide scorul, însă nu a ajuns la mingea şutată de Radunovic pentru a o devia în poarta echipei moldovene.

Vucur nu a avut probleme în defensivă! Schimbat la pauză

Dinu Todoran a început cu trei dintre achiziţii în primul 11. Stipe Vucur a intrat în centrul apărării, Alexandru Creţu a fost trimis la mijlocul terenului, iar Andrei Cordea a jucat în linia ofensivă de trei.

ADVERTISEMENT

Stipe Vucur nu a fost prea mult întrebuinţat de jucătorii adverşi. Fundaşul adus de la Hallescher a respins ce a fost de respins timp de 45 de minute, în care a fost folosit. El i-a lăsat locul lui Iulian Cristea în a doua repriză.

Fundaşul austriac de origine croată nu a greşit şi a părut destul de sigur. Este adevărat că misiunea i-a fost uşurată de cei de la Botoşani, care nu s-au apropiat prea des de poarta apărată de Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

Alex Creţu, evoluţie ştearsă! Andrei Cordea, unul dintre cei mai buni de la echipă

Alexandru Creţu a jucat pe postul de mijlocaş central în prima repriză, iar după pauză a fost trimis în centrul defensivei. Jucătorul venit de la Olimpija Ljubljana nu a ieşit în evidenţă cu nimic. Nu a făcut greşeli, dar evoluţia sa a fost una destul de modestă. Mai are nevoie de o perioadă de adaptare.

Andrei Cordea a fost unul dintre cei mai buni oameni de la FCSB la Botoşani. Atacantul venit de la Academica Clinceni a fost foarte activ, a reuşit să scape în câteva faze de adversari prin driblinguri, a dat câteva centrări foarte bune. O evoluţie bună pentru noul transfer.

ADVERTISEMENT

Ondrasek, la un pas de gol! Debut slab pentru atacantul ceh

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Zdenek Ondrasek. Atacantul adus de la Viktoria Plzen a intrat la pauză în locul lui Răzvan Oaidă. Nu a impresionat în cele 45 de minute jucate, însă are nevoie de timp.

Chiar dacă nu a părut în ritm cu colegii săi, Ondrasek a fost la un pas de a deschide scorul. Şutul lui Risto Radunovic a trecut prin faţa porţii, iar cehului i-au lipsit câţiva centimetri pentru a relua în poartă. Nu s-a întâmplat şi FCSB a început cu o remiză noul sezon.

ADVERTISEMENT

Dinu Todoran a fost de o sinceritate debordantă la finalul meciului şi a recunoscut la flash interviuri că nu îşi mai au rostul întrebările despre schimbări: „Știți cum se procedează la noi, n-are rost să mă îmi puneți mereu această întrebare”

  • 3 şuturi pe poartă a avut FCSB la Botoşani
  • 54% a avut FCSB posesia

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Şahtior Karagandy: 1,33 este cota pentru „FCSB câștigă”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1