Simona Halep

Cum au jucat rivalele Simonei Halep la titlul de la Roland Garros în prima zi la Paris

26.05.2019 | 22:00
Cum au jucat rivalele Simonei Halep la titlul de la Roland Garros in prima zi la Paris

Simona Halep va începe abia marți aventura pentru apărarea trofeului de la Roland Garros, iar până atunci se va putea contura deja care sunt cele mai în formă jucătoare. Duminică s-au disputat primele partide pe tabloul feminin la Paris, printre ele au jucat și cinci dintre favoritele bookmakerilor înainte de start. De notat că duminică s-au jucat doar meciuri de pe jumătatea inferioară a tabloului, deci vorbim despre jucătoare care ar putea să o înfrunte pe Simona Halep abia în finala turneului.

Marea surpriză s-a produs în chiar unul dintre primele jocuri de la Paris. În vreme ce Simona Halep mergea la vot, una dintre rivalele ei de top, Angelique Kerber, părăsea competiția în mod neașteptat. Nemțoaica a făcut un meci extrem de modest și nu a avut nici o șansă împotriva Anastasiei Potapova. A fost 6-4, 6-2 în favoarea rusoaicei, după doar 74 de minute de joc.

Prestație impresionantă pentru Karolina Pliskova! Pare cea mai tare rivală pentru Halep

Într-un meci început tot la ora prânzului, Garbine Muguruza a avut și ea mari emoții. A pierdut primul set în fața americancei Taylor Townsend, 5-7, dar le-a câștigat apoi pe următoarele două, ambele la doi. Muguruza merge în turul 2, unde o va înfrunta pe Johanna Larsson. Muguruza va fi nevoită să își ridice nivelul dacă vrea să spere la accederea fazelor finale. Larsson, o jucătoare mult mai mobilă, ar putea să îi pună mari probleme. Townsend a lovit precis, dar a suferit la capitolul anduranță, atât de necesară pe zgură.

Karolina Pliskova, favorită numărul 2, a demonstrat că are toate argumentele să viseze la un prim titlu de Grand Slam al carierei. A fost impresionantă, în special la retur, în duelul cu americanca Madison Brengle. Pliskova a câștigat de nu mai puțin de șapte ori pe serviciul lui Brangle, din nouă încercări. Cu un joc agresiv și exact, Pliskova se anunță o adversară redutabilă pentru Simona Halep. Până atunci, însă, trebuie să treacă de Kristina Kucova, misiune care s-ar putea dovedi mai complicată decât ar părea. Slovaca vine din calificări, dar a trecut în primul tur de Kuznețova, de o manieră clară.

Svitolina și Stephens, victorii la pas! Ce le așteaptă în turul 2

Despre Elina Svitolina se poate spune că a obținut cea mai sonoră victorie din prima rundă. A trecut de Venus Williams, scor 6-3, 6-3. Partida a fost, totuși, mai echilibrată decât o arată scorul. Trebuie ținut cont și că, la 39 de ani, pe care îi va împlini peste mai puțin de o lună, Venus este departe de perioada de glorie. Iar jocul pe zgură nu a fost niciodată pe placul americancei. În turul 2, în fața Katerinei Kozlova, ar putea fi mult mai complicat pentru Svitolina.

Sloane Stephens, finalista de anul trecut, a bifat și ea o calificare în minimum de seturi. Dar nu fără emoții. Americanca a trecut de japoneza Misaki Doi, scor 6-3, 7-6 (4). Chiar și după prestația de astăzi, este clar că Stephens nu este la forma la cea mai bună formă. Îi va fi foarte greu să își apere finala de anul trecut. Sara Sorribes Tormo, adversara din turul 2, este o jucătoare care se descurcă bine pe zgură, i-ar putea pune probleme.