Fotbal intern

Cum au jucat transferurile lui Dinamo în meciul cu Hajduk! Plusurile lui Mircea Rednic: Aliji, Filip și Mustoe!

13.01.2019 | 21:43
Cum au jucat transferurile lui Dinamo in meciul cu Hajduk Plusurile lui Mircea Rednic Aliji Filip si Mustoe

Primul amical de la Belek al alb-roșilor a scos în evidență câteva lipsuri importante ale „câinilor”, dar a şi evidenţiat achiziţiile făcute de tehnicianul de 57 de ani. Cum au jucat transferurile lui Dinamo în meciul cu Hajduk Split, pierdut 0-2.

FANATIK analizează prestaţiile noilor fotbalişti din lotul lui Rednic. În zilele următoare, antrenorul aşteaptă întăriri în toate compartimentele.

Cum au jucat transferurile lui Dinamo în meciul cu Hajduk!

Dinamo Bucureşti a disputat prima partidă de verificare în cantonamentul din Antalya. Trupa pregătită de Mircea Rednic a întâlnit formaţia croată Hajduk Split. Primul unsprezece al lui Dinamo a surprins: Eşanu – Sorescu, Ciobotariu, Filip, R. Grigore, Mustoe – Zenke, Atmane, Creţu, Longher – Montini. Rednic a utilizat o formulă 5-4-1 şi a dat credit noilor fotbalişti transferaţi, dar şi unor puşti promovaţi de la echipa U19.

Jordan Mustoe, agresiv şi dispus la efort!

Toţi ochii au fost aţintiţi pe ultimii sosiţi. Unul dintre aceştia, englezul Jordan Mustoe a fost utilizat în banda stângă şi nu a dezamăgit deloc. Mustoe a fost unul dintre jucătorii lui Dinamo care au pus serios piciorul la minge, nu s-a ferit de niciun duel şi a arătat o agresivitate pozitivă în joc, semn că anii petrecuţi în ligile inferioare din Albion i-au priit.

Jordan Mustoe Dinamo Hajduk
Jordan Mustoe a debutat pentru Dinamo și a arătat o răutate pozitivă în defensiva alb-roșilor

Fundaşul stânga a jucat simplu, a încercat să îşi ajute colegul mai tânăr din bandă, Longher, şi a urcat de câteva ori în ofensivă. Per total, Mustoe a arătat că este o soluţie viabilă pentru acel post, peste variantele din trecut numite Olteanu sau Sergiu Popovici.

Ioan Filip, căpitan la debut! Siguranţă şi personalitate

Debutul pentru Dinamo şi l-a făcut împotriva lui Hajduk şi Ioan Filip. Ajuns la 29 de ani, acesta a arătat din start că va fi unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai alb-roşilor la capitolul personalitate. El a primit banderola de căpitan al echipei şi a fost trimis în centrul liniei de 3 apărători. Filip s-a descurcat fără prea mari probleme şi a fost un punct de sprijin pentru Ciobotariu şi Ricardo Grigore.

Ioan Filip Dinamo
Ioan Filip a fost căpitan al lui Dinamo la meciul său de debut

La fel ca şi Mustoe, el a ştiut să îşi facă viaţa uşoară şi nu s-a complicat inutil. A dirijat cu siguranţă defensiva dinamovistă şi a încercat să iasă de fiecare dată cu pasă din apărare. Aducerea sa constituie în mod evident un plus pentru Dinamo.

Aliji, impecabil în banda stângă! Pare cel mai reuşit transfer al lui Rednic

Cea mai plăcută surpriză din amicalul cu croaţii a fost prestaţia albanezului Nasser Aliji. Transferat anul trecut în toamnă de Mircea Rednic, Aliji a avut probleme medicale şi nu a apucat să joace pentru „câini” până acum. Fostul jucător de la Virtus Entella a arătat calităţi diferite faţă de Mustoe. A pasat cu mult calm, a urcat des în atac şi a părut cu o clasă peste colegii săi.

Nasser Aliji Dinamo
Nasser Aliji a avut o prestație foarte bună și pare cel mai reușit transfer al lui Mircea Rednic

Jocul lui Aliji a fost remarcat şi de scouterii din tribune care s-au interesat imediat de purtătorul tricolului cu numărul 7. Poziţionat excelent în teren, albanezul ar putea fi o soluţie şi pentru postul de mijlocaş, ceea ce ar conduce la o bandă stângă extrem de puternică alături de Mustoe.

Kevin Frans, un „Ousmane Dembele” fragil

Francezul Kevin Frans, aflat încă în probe la Dinamo, nu a fost la fel de convingător precum ceilalţi colegi ai săi menţionaţi anterior. Frans a fost folosit în repriza secundă, în centrul liniei de mijloc, dar nu a reuşit să sclipească.

Poreclit de colegi „Ousmane Dembele” pentru asemănarea fizică izbitoare cu a fotbalistului de la Barcelona, francezul de 25 de ani a părut destul de fragil în duelurile cu adversarii de la Hajduk.

În Suedia, el a jucat în liga a 3-a şi a reuşit să marcheze 15 goluri, dar nivelul de la Dinamo, chiar şi în aceste momente grele pentru clubul din Ştefan cel Mare, este mult mai ridicat. Frans a jucat mai mult în bandă la fostul său club, iar Rednic îi va acorda probabil în continuare câteva şanse până să ia o decizie finală în privinţa sa.

Kevin Frans Dinamo
Kevin Frans a purtat tricoul cu numărul 9, dar nu a sclipit în meciul cu Hajduk

Tinerii, lumini şi umbre: Longher şi Geani Creţu s-au descurcat onorabil, Ciobi jr. şi Grigore au avut probleme

Tehnicianul lui Dinamo mai are foarte mult de muncă în alcătuirea unei echipe competitive pentru Liga 1 Betano. „Puriul” s-a agitat tot meciul pe margine şi le-a dat indicaţii fotbaliştilor săi, în special celor mai tineri.

Mircea Rednic Dinamo Hajduk
Mircea Rednic a stat cu gura pe tinerii săi jucători în partida cu Hajduk, motivându-i tot timpul să aibă curaj în fața croaților

Dintre aceştia, Longher şi Geani Creţu s-au descurcat cel mai bine. Tinerii mijlocaşi au încercat să paseze cât mai mult, s-au implicat în joc şi au lăsat o impresie pozitivă.

Mai greu a fost însă pentru apărătorii dinamovişti. Denis Ciobotariu şi Ricardo Grigore au avut de furcă în duelurile cu adversarii, chiar dacă Filip a încercat să acopere erorile lor. Primul gol al lui Hajduk s-a luat după o scăpare defensivă a lui Grigore, iar Ciob jr. a fost destul de nesigur în intervenţii. Jucătorii au însă şi scuza faptului că s-au antrenat în Antalya doar în sală din cauza vremii şi, fiind primul meci, randamentul este de regulă mai scăzut.