News

Cum au măsluit mai mulți clujeni contoarele de gaz. Pagubă de 100.000 de euro

Mai mulți clujeni au măsluit contoarele de gaz și au plătit facturi mai mici de mai bine de cinci ani, reușind să păgubească furnizorii.
27.01.2023 | 17:51
Cum au masluit mai multi clujeni contoarele de gaz Paguba de 100000 de euro
Contor gaze măsluit de clujeni. Foto: Realitatea.net
ADVERTISEMENT

Paguba se ridică la 100.000 de euro, pe fir intrând astfel autoritățile care au făcut o serie de percheziții și au audiat zeci de persoane în acest dosar.

Mai mulți clujeni au păgubit furnizorii de gaze cu 100.000 de euro

Potrivit Observatornews.ro o singură persoană a fost reținută momentan, după ce clujenii ”deștepți” ar fi provocat o pagubă de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cel reținut de polițiști are 47 de ani, el fiind aparent cel care a pus la cale întregul plan. Aparent mai multe persoane s-au racordat ilegal la rețeaua de gaze. Paguba a fost făcută prin ”deteriorarea echipamentului de măsurare a consumului”.

În ”schemă” sunt implicați inclusiv trei foști angajați ai unei companii de gaze, care au știut exact cum să procedeze și să aducă modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai exact ale indexurilor.

ADVERTISEMENT

A fost influențată astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală. Deși au fost audiate 29 de persoane a fost reținută una singură.

”Practic mecanismul de înregistrare al consumului se mișca mult mai lent. În toată această perioadă au creat un prejudiciu total de peste 100.000 de euro”, au transmis anchetatorii.

ADVERTISEMENT

În luna octombrie, cazul unor români care au ajuns să fure curent cu ajutorul unei telecomenzi a devenit la fel de cunoscut. De data aceasta era vorba de mai mulți cetățeni din Olt care furau curent cu ajutorul unei inginerii tehnice.

”Din cercetări a reieşit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din reţeaua publică, fără a fi înregistrat consumul şi fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, transmitea IPJ Olt.

ADVERTISEMENT

”În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de vineri, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale”, a mai precizat Poliția Olt.

ADVERTISEMENT