Sport

Cum au modelat patronii Neluțu Varga și Gigi Becali duelul dintre CFR Cluj și FCSB, echipele de Conference League ale României

FCSB și CFR Cluj sunt două echipe a căror existență depinde de Gigi Becali, respectiv Neluțu Varga. Cei doi patroni au stiluri total diferite, cu rezultate diferite.
13.10.2022 | 12:00
Cum au modelat patronii Nelutu Varga si Gigi Becali duelul dintre CFR Cluj si FCSB echipele de Conference League ale Romaniei
Gigi Becali și Neluțu Varga, strategii total diferite la FCSB, respectiv CFR Cluj. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

FCSB și CFR Cluj joacă joi în runda a 4-a din Conference League, la o săptămână după rezultate diametral opuse în aceeași competiție. Echipa lui Gigi Becali s-a făcut de râs în Danemarca, 0-5, în vreme ce Dan Petrescu a dat lovitura pe terenul Slaviei Praga, victorie 1-0.

Cum au modelat patronii Neluțu Varga și Gigi Becali duelul dintre CFR Cluj și FCSB, echipele de Conference League ale României

I-am nominalizat pe cei doi pentru că sunt chiar artizanii celor două rezultate. Gigi Becali a ales că bagatelizeze competiția și să trimită în Danemarca un lot de rezerve, în vreme ce Dan Petrescu a trimis tot ce are mai bun și a obținut o victorie pe care ulterior a numit-o “cea mai importantă a carierei”.

ADVERTISEMENT

Revenind la disputa patronilor, Gigi Becali și Neluțu Varga au și un punct comun: presiunea pe care o pun pe antrenori. Deși preferă să iasă public mult mai rar, omul cu banii de la CFR Cluj este și el foarte greu de mulțumit. Ca drept dovadă constantele războaie pe care le are cu Dan Petrescu.

Mai departe, însă, totul este diferit între Becali și Varga. În special când vine vorba despre aparițiile publice și de libertatea pe care le-o oferă antrenorilor. Petrescu are libertate totală în alcătuirea echipei, în vreme ce Dică se chinuie prin conferințe să explice cum a gândit el deciziile pe care le-a luat, de fapt, Becali.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga îl bate clar pe Gigi Becali la nivel de rezultate. CFR Cluj are cinci titluri consecutive, în vreme ce FCSB așteaptă din 2015

La nivel de rezultate, discrepanța este la fel de mare. CFR Cluj a câștigat cinci tiluri consecutive și este în grafic și pentru cel de-al șaselea, prin care ar egala performanțele istorice deținute de Chinezul Timișoara (1922-1927) și CSA Steaua (1993-1998). Asta în vreme ce FCSB nu a mai luat titlul din 2015.

Inclusiv în acest sezon, în care Gigi Becali a făcut investiții consistente, CFR Cluj stă mai bine decât FCSB și în SuperLiga și în Conference League.

ADVERTISEMENT

Învins categoric de Neluțu Varga în plan sportiv, Gigi Becali este pe plus la capitolul încasări față de patronul CFR Cluj. Campioana nu știe să vândă jucători, lucru pe care Varga i l-a și reproșat lui Dan Petrescu la recenta divergență. Asta și pentru că “Bursucul” a preferat mai mereu jucătorii experimentați, trecuți de 30 de ani.

Gigi Becali este peste Neluțu Varga la capitolul încasări. Chiar dacă nu a mai avut “tunuri” în ultima perioadă, patronul FCSB încă stă mai bine

Gigi Becali și-a rotunjit conturile cu câteva transferuri spectaculoase, cel al lui Dennis Man fiind cel mai elocvent. Doar că de atunci au trecut aproape doi ani, iar “perla” Octavian Popescu este departe de zecile de milioane pe care le visa Becali.

ADVERTISEMENT

Iar răbdarea patronului FCSB este foarte scurtă, ca dovadă numeroasele declarații în care anunța că va renunța la echipă dacă va fi nevoit să vină cu bani de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

O altă sursă de venit pe care FCSB a fost pe plus, în special în vară, este legată de încasările din bilete. Meciurile din preliminariile Conference League au adus sume importante în conturile clubului. Doar că și la acest nivel au apărut probleme. Fanii FCSB sunt supărați după rușinea din Danemarca, dar și pentru prețurile considerate mari pentru partidele din grupele Conference League.

Cu strategii diferite, Gigi Becali și Neluțu Varga au și probleme diferite. Patronul FCSB este dezamăgit de rezultatele modeste, în vreme ce Varga nu este deloc încântat de încasările clubului, mult mai mici decât investițiile pe care le face.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „x2 și sub 3,5 goluri” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT