News

Cum au murit Marian și Adelin, tatăl și fiul uciși de ATV. Bărbatul și-a lăsat copilul de 9 ani să conducă bestia pe patru roți

Tatăl și fiul uciși de ATV și-au pierdut viața după ce bărbatul l-a lăsat pe copilul său în vârstă de doar 9 ani să manevreze bestia pe patru roți.
29.05.2023 | 20:57
Cum au murit Marian si Adelin tatal si fiul ucisi de ATV Barbatul sia lasat copilul de 9 ani sa conduca bestia pe patru roti
Cum au murit Marian și Adelin. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marian și Adelin ieșiseră la o plimbare cu ATV-ul, poate pentru a uita de moartea mamei și soției, care plecase în alte lumi în urmă cu două luni. Pentru a-și face copilul să se simtă mai bine, l-a lăsat să manevreze singur ATV-ul, însă tatăl și fiul au fost uciși de ATV și călătoria lor s-a încheiat pe un drum forestier.

Tatăl și fiul uciși de ATV, surprinși de camerele de supraveghere

Potrivit Observatornews.ro, băiatul în vârstă de 9 ani alături de tatăl său s-au urcat pe ATV. Bărbatul nu avea permis de conducere, însă tragedia s-a produs după ce și-a lăsat copilul să manevreze singur ATV-ul, incidentul fiind surprins de o cameră de supraveghere. Într-o secundă, Marian (43 de ani) a intrat cu ATV-ul într-un stâlp de pe marginea drumului, undeva în localitatea Cosoba.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost aruncați de pe vehicul, iar bărbatul a murit pe loc, după ce s-a lovit de gardul unei case, în timp ce copilul a fost rănit foarte grav. La fața locului a ajuns un elicopter SMURD, chemat de urgență, care avea intenția să-l transporte pe copil la spital, însă totul a fost în zadar. Adelin era deja mort, la fel ca și tatăl său.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul nu avea permis de conducere, însă deținea un ATV și un tractor, pe care le folosea des la muncile câmpului. A decis să iasă la plimbare cu unul dintre băieții săi, probabil pentru a-l face să uite că mama sa a murit în urmă cu două luni, din cauza unei boli incurabile.

ADVERTISEMENT

“Ieri a fost prima dată când l-a scos, când a plecat cu ATV-ul. Mergea foarte încet că era cu copilul”, povestesc martorii. Conform legii, oricine conduce un vehicul care poate să depășească 25 de kilometri pe oră e obligat să aibă permis de conducere, în cazul de față fiind vorba de categoria B. Bărbatul nu avea, însă, un astfel de permis, probabil bazându-se pe faptul că nu mergea cu viteză.

“O tragedie. Viteză sigur nu a avut”, spune un alt martor. Marian mai avea un copil, un băiat în vârstă de 15 ani, care a rămas acum și fără tată și fără frate, cel mai probabil în grija rudelor lui Marian. Polițiștii au deschis între timp un dosar de ucidere din culpă, până când rudele îndurerate se pregătesc de înmormântare.

ADVERTISEMENT

”În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că, un bărbat de 43 de ani, din comuna Cosoba, în timp ce conducea un ATV, având ca pasager pe fiul său, de 9 ani, ar fi intrat într-un stâlp, pe strada 12 Fraţi, din localitate. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat decesul ambelor persoane”, transmitea IPJ Giurgiu.

În urmă cu o lună, ATV-urile luau o nouă viață tribut, după ce doi tineri de 19 ani au fost implicați într-un accident similar, între localitățile brașovene Viștea de Sus și Drăguș. Fata a murit pe loc, potrivit medicilor, în timp ce băiatul aflat pe ATV a fost rănit foarte grav. Și în acest caz oamenii de pe ATV au lovit violent un stâlp.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, persoana de sex feminin în vârstă de 19 de ani, care era inconștientă, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată, în ciuda eforturilor personalului medical. Cea de a doua persoană este intubată și ventilată mecanic, are o suspiciune de fractură craniană și a fost transportată la UPU Sibiu. Este vorba de o persoană de sex masculin, în vârstă de 19 ani”, transmiteau reprezentanții ISU Brașov.

ADVERTISEMENT