Fotbal intern

Cum au primit jucătorii lui Dinamo intrarea în șomaj tehnic: „Vor fi cu gândul să termine campionatul și să plece”

05.04.2020 | 20:15
Cum au primit jucatorii lui Dinamo intrarea in somaj tehnic Vor fi cu gandul sa termine campionatul si sa plece
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a recunoscut că cel mai mare risc după suspendarea contractelor de la Dinamo ține de atitudinea fotbaliștilor la reluarea campionatului. Oficialul „câinilor” transmite că jucătorii ar putea fi cu gândul doar la plecarea de la club, din cauza situației financiare.

Jucătorii lui Dinamo, în șomaj tehnic

Dinamo este unul dintre cluburile cu probleme financiare din Liga 1, jucătorii având restanțe salariale de câteva luni, iar situația creată de pandemia de coronavirus i-a convins pe oficialii clubului să aplice o măsură și mai drastică, intrarea angajaților în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea recunoaște că cel mai mare risc la care sunt expuse cluburile care au suspendat contractele, cum este cazul și la Dinamo, este legat de atitudinea jucătorilor, care, nemulțumiți de situație, ar pierde concentrarea de pe gazon, în momentul reluării meciurilor oficiale.

Toți jucătorii sunt în șomaj tehnic, eu nu am fost consultat, am primit și eu, cum au primit toți, înștiințarea pe telefon.

ADVERTISEMENT

Eu am spus că nu aceasta este varianta câștigătoare, mai ales pe termen lung, felicit cluburile care au discutat cu jucătorii pentru scăderea salariilor.

Variantele acestea impuse cu forța nu dau bine, cluburile care au făcut asta, inclusiv Dinamo, vor pierde pe termen lung, vor pierde din credibilitate.

ADVERTISEMENT

Marele risc este ca jucătorii nemulțumiți să nu mai aibă același randament, cu siguranță că vor fi cu gândul să termine mai repede campionatul și să plece de la respectivul club”, a declarat Florin Prunea la TV Digisport.

Ce salariu vor încasa jucătorii

Sportivii intrați în șomaj tehnic în perioada de stare de urgență cauzată de pandemia de coronavirus vor încasa, lunar, 75% din salariul mediu brut, echivalentul a 2.380 de lei net.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Dinamo a ratat, pentru al treilea an la rând, accederea în play-off și, după disputarea primelor două runde din play-out, este pe locul 10, la doar trei puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT