Sport

Cum au reacţionat fanii lui West Ham United când au aflat că se întorc în România! Englezii au rămas cu sechele: ”Vă rugăm să nu ne bateți”

West Ham United o va întâlni pe FCSB în faza grupelor Conference League, însă fanii ”ciocănarilor” nu sunt deloc încântați de acest lucru din cauza rezultatelor proaste în fața echipelor din România.
26.08.2022 | 18:57
Cum au reactionat fanii lui West Ham United cand au aflat ca se intorc in Romania Englezii au ramas cu sechele Va rugam sa nu ne bateti
West Ham United o va întâlni pe FCSB în faza grupelor Conference League, însă fanii ”ciocănarilor” nu sunt deloc încântați de acest lucru din cauza rezultatelor proaste în fața echipelor din România. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a avut parte de o tragere la sorți dificilă, urmând să lupte pentru calificare cu formații experimentate.

România, o adevărată sperietoare pentru fanii lui West Ham United

În ciuda faptului că West Ham United este o echipă care a început să aibă tot mai mult pretenții europene, fanii nu sunt încântați deloc de faptul că favoriții vor fi nevoiți să joace din nou în România, în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

”Ciocănarii” nu au o istorie prea bună a întâlnirilor cu formațiile din țara noastră, fiind eliminată în trei din patru situații. Primul duel al londonezilor a avut loc în sezonul 1980-1981, cu Poli Timișoara, în turul 2 al Cupei Cupelor. A fost 4-0 pentru West Ham acasă, bănățenii câștigând returul de pe teren propriu cu 1-0.

De aici a început seria neagră pentru formația engleză. În turul 2 al Cupei UEFA, sezonul 1999-2000, West Ham a fost eliminată de Steaua București. ”Roș-albaștrii” s-au impus acasă cu 2-0 prin golurile reușite de Laurențiu Roșu și Sabin Ilie și au remizat 0-0 pe Upton Park.

ADVERTISEMENT

Au urmat două ”duble” de coșmar cu Astra Giurgiu, ambele terminate cu eliminarea ”ciocănarilor”. În turul 3 preliminar al Europa League din sezonul 2015-2016 a fost 2-2 la Londra și 2-1 pentru formația lui Marius Șumudică la retur.

Sezonul următor cele două formații s-au întâlnit în play-off-ul Europa League și din nou câștig de cauză a avut Astra. A fost 1-1 la Giurgiu, dar trupa lui Șumudică s-a impus în Anglia cu 1-0 printr-un gol reușit de Filipe Teixeira.

ADVERTISEMENT

Suporterii englezi, îngrijorați de deplasarea la București

Toate aceste rezultate defavorabile ale favoriților în duelurile cu echipele românești îi sperie pe fanii lui West Ham United, care au umplut rețelele de socializare cu comentarii imediat după tragerea la sorți.

”La dracu. Suntem atrași de cluburile românești. Vă rugăm să nu ne bateți și cu FCSB”, ”Degetele încrucișate. Urăsc Astra Giurgiu” și ”FCSB și Anderlecht au o mulțime de experiență în Europa, așa că nu trebuie tratate ușor”, sunt câteva comentarii ale suporterilor ”ciocănarilor”.

ADVERTISEMENT

Există și fani încrezători printre englezi. ”Grupă bună. Toate echipele sunt cunoscute, cluburi mari. Ar trebui să fie distractiv” sau ”Tragere la sorți bună. Călătoriile nu ar trebui să fie prea proaste, în afară de FCSB. West Ham ar trebui să câștige grupa atâta timp cât Moyes rotește jucătorii”, au scris alții.

FCSB a nimerit în ”grupa morții” din Conference League, alături de West Ham United, Anderlecht și Silkeborg. În ciuda numelor impresionante ale adversarelor, finanțatorul Gigi Becali s-a arătat încrezător că ”roș-albaștrii” se pot califica.

ADVERTISEMENT