Cum au reacţionat organizatorii de la Shenzhen după ce Simona Halep a refuzat participarea la ediţia din 2019

Irina Aldea   
in Tenis
05/12/2018, 11:50
Cum au reacţionat organizatorii de la Shenzhen după ce Simona Halep a refuzat participarea la ediţia din 2019 GALERIE FOTO
Reacţia organizatorilor de la Shenzhen după ce Simona Halep a refuzat participarea la ediţia din 2019

Reacţia organizatorilor de la Shenzhen după ce Simona Halep a refuzat participarea la ediţia din 2019. Liderul mondial din WTA a hotărât să nu evolueze încă din prima săptămână a anului 2019 şi nu s-a mai înscris la turneul pe care l-a câştigat în 2018 atât la simplu, cât şi la dublu. Ea a decis să se înscrie la turneul de la Sydney, în Australia, competiţie care începe cu o săptămână mai târziu. Cu acest prilej, Simona va petrece sărbătorile de iarnă în sânul familiei, în România.

Organizatorii turneului de la Shenzhen au reacţionat imediat şi au comentat decizia Simonei Halep de a nu se prezenta la competiţia din China pentru a merge la Sydney, aproape de fostul ei antrenor. Cea mai bună tenismenă a lumii la momentul actual nu va face deplasarea în China în prima săptămână a anului 2019, iar organizatorii turneului au precizat că o înţeleg pe Simona, însă au menţionat că sunt totuşi dezamăgiţi de decizia ei.

Mesajul organizatorilor de la Shenzhen după refuzul Simonei Halep

“Halep a fost accidentată. Este evident că ne-am fi dorit să revină aici, dar a decis să nu joace în acea săptămână a sezonului din dorinţa de a avea parte de o pregătire mai bună înainte de Australian Open”, a spus directorul turneului din China, Luiz Carvalho, potrivit jurnaliştilor americani de la Tennis World USA. Pentru că nu se va prezenta la competiţia din Shezhen, Simona va pierde în clasament cele 270 de puncte câştigate la ediţia precedentă.

Simona se recuperează foarte bine şi a revenit deja pe terenul de tenis, acolo unde se pregăteşte alături de căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu. Ea se pregăteşte intens pentru începutul de an, mai ales că punctele pe care le are de apărat nu sunt deloc puţine. Pe lângă turneul de la Shenzhen, Simona a ajuns până în ultimul act la Australian Open, acolo unde a fost învinsă anul trecut de Caroline Wozniacki în trei seturi foarte strânse.

Închide ×