News

Cum au reacționat turiştii thailandezi când au văzut cum se petrece Paştele în Maramureş. „E un nou mod de a descoperi lumea”

Tradiții pascale nemaivăzute pentru turiștii străini. Thailandezii au rămas complet uimiți de datinile care se țin în ziua de Paște, în Maramureș
06.05.2024 | 11:36
Cum au reactionat turistii thailandezi cand au vazut cum se petrece Pastele in Maramures E un nou mod de a descoperi lumea
Ce au zis thailandezii veniți în Maramureș de Paște la vederea bucatelor tradiționale și a atmosferei autentice. Sursa foto: ro.romania-active.com
ADVERTISEMENT

Încă din prima zi a Paștelui, tradițiile străvechi și ritualurile autentice au fost respectate cu sfințenie de localnici. În regiunile Maramureșului și Olteniei, gazdele și-au deschis casele și inimile pentru a oferi turiștilor, sosiți din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, o experiență autentică a bucatelor tradiționale de Paște.

Cum au reacționat turiștii străini la tradițiile românești

Aceștia s-au îmbrăcat în costume populare, aducând astfel un omagiu tradițiilor străvechi și au luat parte la slujbe de sfințire desfășurate în lăcașurile de cult locale.

ADVERTISEMENT

În inima Maramureșului, oameni din toate colțurile lumii s-au reunit în jurul meselor îmbelșugate cu cele mai savuroase delicii tradiționale. Atmosfera a fost de sărbătoare autentică, însoțită de cântece și dansuri populare, iar biserica de lemn din comuna Desești a fost martora solemnă a acestui spectacol cultural, arată Observator.

Localnicii și vizitatorii, îmbrăcați în straie tradiționale, au adus coșuri pline cu bucate alese, de la cârnați, pască și ouă vopsite, până la deliciosul drob de miel și șoldul fraged de miel la proțap.

ADVERTISEMENT

Interesul și admirația pentru tradițiile unice ale zonei au fost stârnite și în rândul unui grup de turiști din Thailanda, care și-au ales România ca destinație exotica pentru sărbătorile pascale. „Mi-am adus familia aici pentru că România, pentru noi, este exotică şi e un nou mod de a descoperi lumea”, a spus turista Thailandeză pentru Observator.

Locuri preferate de români pentru tradițiile autentice

Gustările delicioase și atmosfera autentică au atras și alți turiști în satele pitorești din Gorj, unde tradițiile rurale au fost păstrate cu sfințenie. Sărbătorile petrecute la țară au oferit oportunitatea pentru cei mai mulți dintre vizitatori să se reconecteze cu amintiri din copilărie, optând să petreacă Paștele în căsuțe tradiționale din frumoasa Oltenie de sub munte.

ADVERTISEMENT

În Baia de Fier, lângă gustările tradiționale alese, meniul nu a fost complet fără celebra pastramă de oaie, rumenită la foc domol și servită cu generozitate pe boate de alun.

Cei care au dorit să evadeze din agitația orașului și să se bucure de aerul curat al munților au găsit în Poiana Brașov o oază de liniște și frumusețe naturală. În prima zi de Paște, vremea blândă a oferit turiștilor oportunitatea de a se bucura de plimbări relaxante în mijlocul naturii.

ADVERTISEMENT

Cadrul pitoresc și aerul proaspăt au făcut ca această zi să fie una de neuitat pentru mulți vizitatori, iar amintirile create în aceste locuri de poveste vor rămâne vii mult timp după ce vacanța se va încheia. În ultima zi de concediu, turiștii sunt așteptați să urce cu telegondola și să exploreze frumusețea înălțimilor masivului Postăvarul.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților