Fotbal international

Cum au trăit fanii sud-coreeni calificarea dramatică a naționalei în optimi. Lacrimi de bucurie și așteptare interminabilă. Video

Coreea de Sud s-a calificat in extremis în optimile de finală ale Cupei Mondiale, iar fanii au explodat de bucurie după golul marcat de Hwang Hee-Chan.
02.12.2022 | 19:50
Cum au trait fanii sudcoreeni calificarea dramatica a nationalei in optimi Lacrimi de bucurie si asteptare interminabila Video
Coreea de Sud s-a calificat in extremis în optimile de finală ale Cupei Mondiale, iar fanii au explodat de bucurie după golul marcat de Hwang Hee-Chan. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Asiaticii au prins locul secund în Grupa H în dauna Uruguayului, după victoria în fața Portugaliei, scor 2-1, și se pregătesc acum de un duel de gală cu Brazilia, care cel mai probabil va termina prima în Grupa G.

Fanii sud-coreeni, emoții uriașe pentru calificarea în optimi la Cupa Mondială

Sud-coreenii au fost susținuți din tribună de un număr impresionant de fani, care au crezut tot timpul într-o calificare miraculoasă, deși startul meciul cu Portugalia a fost unul dezastruos, cu gol marcat rapid de Ricardo Horta.

ADVERTISEMENT

În plus, în celălalt meci din grupă, după ce Ghana rata un penalty, Uruguayul marca două goluri în doar 5 minute și lua o opțiune serioasă pentru accederea în faza eliminatorie, dar asiaticii au reînceput să spere după egalarea reușită de Kim Young-Gwon.

Suporterii Coreei de Sud nu au încetat nicio clipă să creadă că favoriții lor vor putea să învingă Portugalia și să meargă mai departe. I-au susținut frenetic și miracolul s-a produs în primul minut al prelungirilor, atunci când Hwang Hee-Chan a înscris din pasa genială a vedetei Son Heung-Min.

ADVERTISEMENT

Sud-coreenii visează să repete performanța din 2002

Bucuria a fost una fără margini, dar finalul meciului nu a adus izbăvirea pentru fanii asiaticilor. Și asta pentru că la Ghana – Uruguay s-au dat 10 minute de prelungire și orice gol al sud-americanilor ar fi schimbat total soarta clasamentului.

Așteptarea a fost una teribilă pentru suporterii sud-coreeni, aceștia urmărind pe ecranele telefoanelor mobile ce se întâmpla pe celălalt stadion. Ultimul fluier de acolo a însemnat descătușarea și fanii au dat drumul petrecerii, chiar dacă unii dintre ei nu s-au putut abține și au izbucnit în plâns.

ADVERTISEMENT

O altă imagine impresionantă este al unui spectator îmbrăcat în echipamentul naționalei Coreei de Sud care a afișat un banner cu mesajul ”Din nou 2002”, amintind de performanța uriașă de la Mondialul pe care asiaticii l-au găzduit și în care au ajuns până în semifinale.

fani sud-coreeni calificare

Bucuria calificării i-a atins și pe sud-coreenii care nu au putut ajunge în Qatar. Un grup de tineri aflați în Manchester au urmărit partida într-un pub, iar la final au sărit în sus de bucurie pentru performanța naționalei lor.

ADVERTISEMENT

Son Heung-Min, lacrimi de bucurie

Nici pe teren emoțiile nu au putut fi controlate. Superstarul Son Heung-Min a izbucnit în lacrimi și s-a trântit pe gazon după ce a aflat că formația sa a acces în optimile de finală ale Cupei Mondiale datorită golurilor mai multe marcate decât Uruguayul.

Jucătorii reprezentativei Coreei de Sud au sărbătorit cum se cuvine această calificare dramatică. După ce au așteptat la mijlocul terenul finalul întâlnirii dintre Ghana și Uruguay, au mers în dreptul peluzei unde se afla grosul fanilor și s-au aruncat pe burtă, pentru ca apoi să le mulțumească celor din tribune pentru susținere.

ADVERTISEMENT