Cum au trăit fanii tricolorilor EURO U21! Meciurile care au unit familii şi au legat prietenii pe viaţă! Video

Cum au trait fanii tricolorilor EURO U21 Meciurile care au unit familii si au legat prietenii pe viata Video

FANATIK a fost prezent pe toată durata aventurii naţionalei de tineret a României la EURO U21 şi îţi prezintă cum au trăit fanii tricolorilor cea mai importantă performanţă a fotbalului din ţara noastră în secolul al XXI-lea. Selecţionata lui Mirel Rădoi a avut alături o galerie de excepţie, iar numărul suporterilor a crescut de la meci la meci, motiv pentru care Ianis Hagi şi colegii lui s-au simţit ca acasă.

Cum au trăit fanii tricolorilor EURO U21. Galeria României a cucerit Europa, urmează Japonia

Fanii tricolorilor au trăit EURO U21 la cote înalte, iar performanţa obţinută de selecţionata lui Mirel Rădoi a ajutat la atmosfera creată. Încă de la victoria superbă cu Croaţia, scor 4-1, suporterii au făcut spectacol în tribune. Veniţi din ţară, din Italia, Germania, Spania sau Anglia, băieţii în galben au stat pe metereze, au dominat fondul sonor şi au intrat în inimile europenilor din prima secundă. Calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 le aduce fanilor şansa de a face spectacol şi în Japonia.

Nu puţini au fost cei care şi-au luat concediu pentru acest turneu, să fie alături de tricolori, simţind că o performanţă uriaşă este aproape. “Anul ăsta nu mai merg în ţară. Trebuia să-mi petrec concendiul în România, dar i-am chemat pe părinţi aici, să vadă meciurile”, spunea un suporter român, care trăieşte în Italia, înainte de semifinala cu Germania.

Meciurile cu Anglia şi Franţa, cele mai importante momente pentru galerie: “Nu-mi iertam dacă ratam turneul”

După debutul cu Croaţia, meci jucat în San Marino, galeria României s-a mutat la Cesena, iar românii au cucerit tribunele din stadionul “Dino Manuzzi”. Acolo, tineretul lui Mirel Rădoi a îngenuncheat Anglia, scor 4-2, şi a remizat cu Franţa, un 0-0 care a dus ambele selecţionate în semifinalele Europeanului. Numărul de români a crescut rapid, avioanele care ajungeau în Italia fiind pline de suporteri care purtau cu mândrie tricolorul. A fost ocazia perfectă pentru multe reuniuni de familie.

“Trebuia să fiu aici. Vin de la Londra şi urmăresc naţionala, indiferent de sport, oriunde, când am timp. Nu-mi iertam dacă ratam turneul”, spunea un fan al României, care a fost şi la Mondialul de handbal feminin din 2017, când selecţionata lui Ambros Martin s-a oprit în optimile de finală.

Un antrenor român din Germania, spectator la meciurile de la EURO U21

Bogdănel Dorel Rotaru este antrenor la o formaţie din ligile inferioare din Germania şi a fost în tribune la meciurile jucate de România la EURO U21. Înainte de semifinala de la Bologna a oferit un interviu pentru FANATIK, iar printre altele, i-a felicitat pe fanii care au venit la partidele de la turneul final din Italia şi San Marino. VEZI MAI JOS TOT INTERVIUL INTEGRAL.

“Mi-e dor de România şi mă bucur că am regăsit-o la acest turneu. Este România pe care mi-o doresc eu, cu oameni civilizaţi, cu suporteri care aplaudă imnul echipei adverse. Nu am auzit niciun fan să aibă cuvinte urâte la adresa adversarilor”, spunea Bogdănel Dorel Rotaru pentru FANATIK.

Înfrângerea care a legat prietenii pe viaţă

EURO U21 nu doar că a reunit familii, mulţi români plecând din ţară, la rudele din Italia, pentru a fi alături de selecţionata lui Mirel Rădoi. Înainte de semifinala cu Germania, suporterii au luat cu asalt străzile din Bologna, iar căldura sufocantă, la ora meciului temperatura a fost de 39 de grade Celsius, i-a făcut pe mulţi să se refugieze la terasele din jurul stadionului, ocazia perfectă pentru a lega noi pritenii.

Tot acolo s-au refugiat la finalul meciului, fanii încercând să şteargă o înfrângere care a oprit visul unui popor. La ieşirea din tribune, suporterii îşi făceau deja planuri pentru următoarele meciuri. Unii dintre ei, chiar dacă abia acum s-au întâlnit prima oară în viaţă, se gândesc deja la viitoarea întâlnire, ca între prieteni. “Ne vedem la Madrid? Să sărbătorim calificarea la EURO 2020”, suna îndemnul unui bărbat, iar răspunsul a venit prompt: “Normal, băieţii au nevoie de noi”. La Europeanul din vara anului viitor, România, dacă se va califica, va juca pe teren propriu meciurile din faza grupelor de la turneul final, prilej pentru noi reuniuni de familie, de această dată ACASĂ.

2.12 este cota Spaniei la Fortuna pentru o victorie în finala cu Germania