Life

Cum au votat, de fapt, românii, moldovenii şi ucrainenii la Eurovision 2022. Kalush Orchestra i-a luat faţa lui WRS la televotul de peste Prut

Cum au votat, de fapt, românii, moldovenii şi ucrainenii la Eurovision 2022? Trupa Kalush Orchestra, reprezentanta Ucrainei, i-a luat fața lui WRS la televotul de peste Prut.
15.05.2022 | 18:11
Cum au votat de fapt romanii moldovenii si ucrainenii la Eurovision 2022 Kalush Orchestra ia luat fata lui WRS la televotul de peste Prut
Cum au votat românii, moldovenii şi ucrainenii la Eurovision 2022. Sursa foto: Instagram/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată cum au votat românii, moldovenii şi ucrainenii la concursul muzical Eurovision 2022. Trupa Kalush Orchestra, reprezentanta Ucrainei, a obținut mai multe puncte decât WRS, la televotul de peste Prut.

Cum au votat românii, moldovenii şi ucrainenii la Eurovision 2022

Cei mai mulți români le-au acordat voturile lor reprezentanților Republicii Moldova, Zdob și Zdub & Frații Advahov (12 puncte), dar și formației Kalush Orchestra (10 puncte), câștigătoarea Eurovision 2022, potrivit site-ului oficial Eurovision.

ADVERTISEMENT

Țările care au primit voturi de la publicul român sunt următoarele: Spania (8 puncte), Serbia (7 puncte), Suedia (6 puncte), Estonia (5 puncte) și Italia (4 puncte). Pe locurile următoare se află Marea Britanie (3 puncte), Norvegia (2 puncte) și Franța (un punct).

În schimb, România a primit cele mai multe voturi de la vecinii de peste Prut, dar și de la telespectatorii din Spania și Italia.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți telespectatori ucraineni au votat Polonia, reprezentată de Ochman, cu melodia “River”, clasată pe locul 12. 10 puncte ale ucrainenilor de acasă s-au dus către Lituania, iar cele 8 puncte către Islanda.

Publicul din Ucraina l-a mai votat pe Sam Ryder, reprezentantul Marii Britanii (7 puncte), dar și trupa Zdob și Zdub & Frații Advahov (6 puncte). Aceștia au mai votat melodiile Estoniei (5 puncte), Finlandei (4 puncte), Țărilor de Jos (3 puncte), Norvegiei (2 puncte) și Spaniei (1 punct).

ADVERTISEMENT

Trupa Kalush Orchestra a primit 439 de puncte doar din partea publicului, ajungând, împreună cu cele de la juriu, la 631 de puncte. Câștigătorii din acest an au fost votați masiv de publicul din România. Cu toate acestea, telespectatorii ucraineni nu i-au acordat niciun punct reprezentantului țării noastre, WRS.

Câștigătorii Ucrainei l-au detronat pe WRS la televotul de peste Prut

Cei mai mulți telespectatori din Republica Moldova au votat trupa Kalush Orchestra (12 puncte). Formația l-a detronat pe WRS la votul de peste Prut. România se situează pe locul următor în privința punctelor acordate de moldoveni (10 puncte)

ADVERTISEMENT

De asemenea, publicul de peste Prut a votat în număr mare Spania (8 puncte) și Estonia (7 puncte). Pe următoarele locuri se află Norvegia (6 puncte), Suedia (5 puncte), Lituania (4 puncte) și Marea Britanie (3 puncte). Franța (2 puncte) și Belgia (un punct) ocupă ultimele două locuri.

Republica Moldova a primit cele mai multe voturi de la publicul din România și Serbia (12 puncte), dar și de la Franța, Țările de Jos, Italia și Germania (10 puncte).

Jurații le-au acordat doar 14 puncte reprezentanților Moldovei. Aceștia au fost salvați de televot, obținând 239 de voturi de la public. S-au clasat pe locul 7 în competiție, cu 253 de puncte.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost...
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de urgenţă în plasament. Părinţii copilei erau datori la cămătari
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus...
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus că a scos-o din afacerile familiei!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele...
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”