News

Cum au vrut sindicaliștii lui Rădoi să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Drulă. Reacția conducerii Sindicatului Liber din Metrorex. Update

Dezvăluiri după protestul spontan de la metrou, din 2021. Cum au vrut sindicaliștii lui Rădoi să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor?
16.05.2022 | 17:30
Cum au vrut sindicalistii lui Radoi sa plateasca racheti ucraineni pentru capul lui Drula Reactia conducerii Sindicatului Liber din Metrorex Update
Cum au vrut sindicaliștii lui Rădoi să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Drulă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
16-05-2022
14:31

Reacția conducerii Sindicatului Liber din Metrorex: ”Niciodată nu am luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau să încalce legea”

La câteva ore după ce în spațiul public au apărut informații grave din rechizitoriul dosarului fostului lider Ioan Rădoi, în care s-a făcut referire la contractarea unor ”racheţi” care să îl rezolve prin mijloace fizice pe fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, a venit o primă reacție dinspre sindicatul Metrorex

Sindicaliştii Metrorex au transmis că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”. 

”Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) din Metrorex se delimitează total faţă de astfel de fapte reprobabile. Niciodată în forurile de conducere ale USLM nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”, au transmis sindicaliştii Metrorex, conform News.ro.

În plus, sindicalişti subliniază că sunt adepţii dialogului şi consideră că doar aceasta este soluţia de a găsi cele mai bune rezolvări pentru problemele existente la nivel de Metrorex.

”USLM are încredere în justiţie”, au mai precizat sindicaliştii.

O discuție a ieșit la iveală, de pe WhatsApp, între sindicaliștii de la metrou conduși de Ion Rădoi. Totul are legătură cu protestul spontan de anul trecut, iar în conversație se vorbea despre plata unor racheți ucraineni pentru capul lui Cătălin Drulă, ministru al transporturilor, la momentul manifestației.

Controverse după protestul spontan din 2021 de la Metrorex. Cum au vrut sindicaliștii lui Rădoi să pună preț pe capetele lui Drulă și Paraschiv

Angajații firmei sindicatului lui Ion Rădoi au pus problema menționată, după ce Cătălin Drulă a dat ordin de desființare a tarabelor și chioșcurilor închiriate ilegal. De altfel, se cerea preț și pe capul lui Ștefan Paraschiv, director Metrorex.

ADVERTISEMENT

Pentru plata racheților ucraineni, s-a propus ca angajații Metrorex să doneze, fiecare, câte 1.000 lei, pentru a se strânge 1 milion de euro.

”Hai pe ei…Cât > costă niște racheți d-ăia ucraineni? Hai naiba să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro.

ADVERTISEMENT

Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul ( Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment -n.r.).

Și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, este precizat în rechizitoriul din dosarul penal al DNA, în care Ion Rădoi este plasat în judecată pentru șantaj, scrie ziare.com. Aceeași sursă menționează că aceste cuvinte s-au folosit de către Cristian Cozonac, unul dintre salariații apropiați lui Rădoi.

ADVERTISEMENT

Tot Cristian Cozonac a mai precizat despre Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv că:

”Dacă și dă afară, și taie și din bani… trebuie să îi omorâm…la propriu”, a mai scris apropiatul lui Rădoi, timp în care un coleg al său, Iulian Popescu, l-a avertizat să nu se mai exprime astfel nici măcar în glumă, deoarece sunt monitorizați.

Sindicaliștii lui Ion Rădoi: ”La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul”

Un alt salariat al Metrorex, pe nume Nicu MTX, a venit cu ideea unei greve spontane, încât sindicaliștii să nu fie acuzați de oprirea circulației trenurilor, iar mecanicii să nu fie concediați.

ADVERTISEMENT

”Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii refuză să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu.

La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul…mecanicii nu pot fi dați afară deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o (cuvânt obscen) și Drulă cu amenințările”, scria Nicu MTX pe WhatsApp.

De altfel, Iulian Popescu, cel care conduce organizația de tineret a USLM, a spus că trebuie vorbit cu mecanicii pentru organizarea grevei spontane.

”Mâine vorbiți între voi și opriți trenurile dacă aveți sânge în instalație”, a mai sugerat Iulian Popescu.

Reamintim că în 2021, pe data de 26 martie, s-a blocat circulația metroului din Capitală, sub formă de protest spontan, de către sindicatul USLM. Aceștia chiar au coborât în tuneluri, pentru a împiedica pornirea trenurilor.

ADVERTISEMENT
Tags: