Life

Cum bați albușurile spumă rapid. Îți trebuie doar un singur minut la dispoziție. Trucul secret

Să bați albușurile spumă nu pare nu lucru extrem de greu, dar specialiștii culinari spun că sunt câteva trucuri și secrete la care poți apela cu foarte mare încredere.
19.08.2021 | 19:40
Cum bati albusurile spuma rapid Iti trebuie doar un singur minut la dispozitie Trucul secret
Cum bați albușurile spumă rapid. Îți trebuie doar un singur minut la dispoziție. Trucul secret. Sursa foto: foodstory.ro
ADVERTISEMENT

În cazul în care vrei să bați albușurile spumă rapid și nu ai la dispoziție foarte mult timp, trebuie să știi că nu-ți trebuie decât 60 de secunde. Da, ai auzit bine, numai un minut!

Trucul secret ca ouăle să nu se taie și să nu devină apoase nu are legătură cu dispozitivul pe care-l folosești, ci mai exact cu altceva, după cum arată retetepractice.ro.

ADVERTISEMENT

Ei bine, secretul pentru a bate albușurile spumă în numai un minut stă în câteva picături de lămâie care reduc considerabil timpul de preparare.

Trucul care te ajută să bați albușurile spumă rapid. Care este secretul pe care trebuie să-l știi

Dacă nu îți dai seama dacă albușurile sunt bătute suficient atunci poți încerca testul castronului. Tot ce trebuie să faci este să întorci încet, atunci când ai terminat, recipientul cu susul în jos.

ADVERTISEMENT

În cazul în care spuma este bătută corect, atunci va rămâne intactă și nu se va mișca din loc, nu va cădea absolut deloc din vasul respectiv.

Ponturi pentru a bate albușurile spumă corect. Cum să faci

Maeștrii patiseri și cofetari știu că secretul unei prăjituri stă în cremă, lucru valabil și în cazul albușurilor atunci când vrei să le bați spumă. Iată, mai jos, câteva ponturi de care să te folosești.

ADVERTISEMENT

Scoate ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a începe să te apuci de treabă, de preferat cu 1-2 ore mai devreme. Albușurile se bat spumă mult mai ușor când sunt la temperatura camerei.

Un alt truc de care trebuie să ții cont este strâns legat de prospețimea ouălor. Fă mereu prăjituri cu ouă cumpărate recent pentru că la cele vechi albușul se bate mult mai greu.

ADVERTISEMENT

Foarte important este și mixerul pe care-l folosești, dar mai ales puterea acestuia de a transforma rapid albușurile în bezea.

Totodată, atunci când folosești mixerul trebuie să știi că nu trebuie să începi din prima cu viteză mare, ci cu o treaptă de câteva secunde și abia apoi poți mări.

Sarea nu se pune niciodată în albușuri înainte de a fi bătute pentru că în felul acesta se încetinește coagularea și vei bate mult la ele pentru a ajunge la consistența dorită.

ADVERTISEMENT
Tags: