Fotbal international

Cum câştigi trofeul Ligii Campionilor! Helmuth Duckadam, Hristo Stoicikov şi Clarence Seedorf, sfaturi pentru jucătorii lui Liverpool şi Tottenham

28.05.2019 | 19:31
Cum castigi trofeul Ligii Campionilor Helmuth Duckadam Hristo Stoicikov si Clarence Seedorf sfaturi pentru jucatorii lui Liverpool si Tottenham
ADVERTISEMENT

Visul oricărui fotbalist este să câştige Liga Campionilor, cel mai râvnit trofeu european. Din sezonul 1955-56 şi până în prezent, sute de jucători au reuşit să ţină deasupra capului faimoasa cupă, poreclită “urecheata” de presa internaţională. Revista FourFourTwo a invitat, de-a lungul timpului, mai mulţi jucători care au câştigat UEFA Champions League să-şi spună povestea. Sâmbătă, de la ora 22:00, Liverpool şi Tottenham se vor duela în finala Ligii Campionilor.

Cum câştigi trofeul Ligii Campionilor. Duckadam: “Portarul este în dezavantaj la penalty-uri”

Recent, Helmuth Duckadam le-a povestit jurnaliştilor de la FourFourTwo cum poate un fotbalist să câştige trofeul Ligii Campionilor. Eroul de la Sevilla, cu patru penalty-uri apărate în finala din 1986, a vorbit despre prestaţia lui din urmă cu 33 de ani, când a intrat în istoria UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu ajungeam fotbalist, cu siguranţă aş fi fost psihiatru. Dacă ştii strategia fotbaliştilor, te poţi baza pe felul în care au jucat înainte. Ca portar ai un dezavantaj, adversarul poate schimba felul în care şutează. Dacă salvezi prima execuţie la loviturile de departajare, a doua este mai uşoară. Jucătorul de la Barcelona a crezut că o să plonjez în stânga, doar pentru că la prima lovitură m-am dus în dreapta. A treia lovitură a fost şi mai uşoasă. La a patra l-am păcălit, când i-am dat de înţeles că vreau să mă duc ba în stânga, ba în dreapta”, a povestit Helmuth Duckadam pentru FourFourTwo.

Cum câştigi trofeul Ligii Campionilor
Cum câştigi trofeul Ligii Campionilor

Hristo Stoicikov: “Înaintea finalei din 1992 am jucat golf”

În sezonul 1991-92, Barcelona a câştigat pentru prima oară în istoria clubului trofeul Ligii Campionilor. Hristo Stoicikov a fost unul dintre pionii esenţiali în succesul de pe “Wembley”, iar peste ani a dezvăluit secretul care a stat în spatele victoriei în finala cu Sampdoria.

ADVERTISEMENT

“Am fost mereu încrezători, mai ales în meciurile cu Kaiserslautern şi Benfica. La nouă dimineaţa, înaintea finalei cu Sampdoria, eu şi colegii mei jucam golf. Împreună cu noi era şi Johan Cruyff (n.r. antrenorul catalanilor). Toţi eram relaxaţi. Am intrat pe teren cu gândul că noi suntem echipa mai bună. Ce avea Sampdoria? O echipă bunicică, dar atât. Mancini versus Laudrup? Vialli versus Stoicikov? Eram mai buni”, a susţinut fostul mare internaţional bulgar.

Hristo Stoicikov, câştigător al trofeului cu Barcelona
Hristo Stoicikov, câştigător al trofeului cu Barcelona

Clarence Seedorf: “Emoţiile începeau când coboram din autocar”

Clarence Seedorf este singurul fotbalist care a câştigat trofeul Ligii Campionilor cu trei echipe diferite. Prima oară a reuşit performanţa în 1995, cu Ajax. Trei ani mai târziu a recidivat cu Real Madrid, în timp ce două trofee le-a cucerit cu AC Milan, în 2003 şi 2007. Fostul internaţional olandez a vorbit despre emoţiile unei finale de UEFA Champions League cu jurnaliştii de la FourFourTwo.

ADVERTISEMENT
Clarence Seedorf a câştigat de patru ori trofeul Ligii Campionilor
Clarence Seedorf a câştigat de patru ori trofeul Ligii Campionilor

“Ai spune că este un meci ca oricare altul, dar în noaptea de dinaintea finalei, când eşti la masă, vezi diferenţa în ochii colegilor tăi. Pentru mine, emoţiile începeau când coboram din autocar la stadion. Chiar dacă ai jucat câteva finale, asta nu înseamnă că eşti mai puţin tensionat. Dacă ai noroc, poţi să-ţi controlezi emoţiile”, a spus fostul fotbalist olandez.

4.00 este cota lui Tottenham pentru victorie în 90 de minute, în timp ce Liverpool are 2.05 la agenţia de pariuri Winner

ADVERTISEMENT