Sport

Cum crede Ion Țiriac că mai poate reveni Simona Halep în elita tenisului mondial: ”Asta trebuie să facă şase ore pe zi”

Simona Halep și-a propus să revină în elita tenisului mondial, dar Ion Țiriac crede că acest lucru este posibil doar dacă va continua să se antreneze câte 6 ore pe zi.
14.05.2022 | 17:09
Cum crede Ion Tiriac ca mai poate reveni Simona Halep in elita tenisului mondial Asta trebuie sa faca sase ore pe zi
Simona Halep și-a propus să revină în elita tenisului mondial, dar Ion Țiriac crede că acest lucru este posibil doar dacă va continua să se antreneze câte 6 ore pe zi. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA a ajuns în sferturi la Madrid, fostul turneu al omului de afaceri român, dar a părăsit în turul 2 competiția de la Roma.

Simona Halep, sfaturi de la Ion Țiriac pentru revenirea în elită

În ciuda eliminării premature din turneul din capitala Italiei, românca a urcat pe locul 19 WTA și este sigură că nu mai poate ieși din Top 20 la finalul acestei săptămâni, singura care mai are șanse să o întreacă în clasament este Daria Kasatkina, dacă va ajunge în finală.

ADVERTISEMENT

Jocul Simonei Halep la ultimele două competiții, ambele pe zgură, a avut suișuri și coborâșuri, dar Ion Țiriac crede că aceasta poate urca din nou în elita tenisului mondial dacă se va antrena ca înainte și va face o recuperare bună.

”Dacă într-adevăr face acele şase ore pe zi şi îşi face rectificările sau fizicul, exact cum a făcut Neagu (n.r. – handbalista Cristina Neagu), atunci când a trebui să facă refacerea, totul este posibil.

ADVERTISEMENT

Am văzut patru jocuri ale ei, amestecate cu de toate, cu mingi frumoase, dar şi cu nişte greşeli destul de rudimentare”, a declarat Țiriac, la lansarea FOR Tennis Summer Camp 2022, un program de iniţiere gratuită pentru 50 de copii cu vârste între 4 şi 8 ani.

Halep, pauză pentru Roland Garros

Simona Halep nu s-a înscris la niciunul dintre turneele care se vor juca în perioada 16-22 mai, anume Open-ul Marocului şi Internationaux de Strasbourg. Aşa s-a întâmplat şi în anii trecuţi, românca luând o pauză înainte de startul Roland Garros-ului, ultimul mare turneu al sezonului pe zgură.

ADVERTISEMENT

La Roland Garros, turneu care se va disputa în perioada 23 mai – 5 iunie, Simona Halep va fi cap de serie numărul 21. Lucrurile s-ar putea schimba dacă jucătoare din faţa ei se vor retrage înainte de startul competiţiei din capitala Franţei.

După Roland Garros, Simona Halep va începe sezonul pe iarbă, însă nu face parte de pe lista jucătoarelor înscrise la Rosmalen Open sau la Nottingham Open, turnee care se vor disputa în perioada 6-12 iunie.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, campioana noastră va juca două turnee înainte de Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Competiţia de la Londra va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: