Life

Cum cureți cuptorul cu microunde în numai câteva minute. E o soluție practică și la îndemâna oricui

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai folosite aparate din bucătărie, dar care sunt soluțiile care te ajută să-i faci față și să-l cureți ca să arate ca nou.
29.06.2022 | 17:36
Cum cureti cuptorul cu microunde in numai cateva minute E o solutie practica si la indemana oricui
Soluție rapidă pentru curățarea cuptorului cu microunde. E curat în numai 3 minute. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Unele aparate din casă atrag foarte multe mirosuri și grăsime, care pot fi destul de greu de îndepărtat. Ce soluții practice și la îndemâna oricui poți încerca pentru curățare, fără să fie nevoie să investești în produse costisitoare?

Soluție rapidă pentru curățarea cuptorului cu microunde. E curat în numai 3 minute

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai utilizate aparate din bucătărie și nu este de mirare că adună foarte multe lucruri care fi greu de curățat, însă de acum înainte vei scăpa de această problemă în numai 3 minute.

ADVERTISEMENT

O soluție rapidă, practică și la îndemâna oricărei gospodine este să iei un burete de vase obișnuit peste care se adaugă detergent special pentru veselă. Acesta se înmoaie înainte în puțină apă pentru a se îmbiba bine.

Buretele se pune la cuptorul cu microunde, care se pornește la intensitate maximă. Metoda poate fi una neobișnuită, dar care dă rezultate foarte bine, mai ales că sunt curățate toate suprafețele și colțurile unde nu ajungi.

ADVERTISEMENT

E nevoie de numai câteva minute, iar la finalul operațiunii trebuie numai să ștergi aparatul cu buretele care s-a încălzit pe parcursul celor 3 minute cât a fost pornit. De acum murdăria nu va mai fi o problemă pentru că nu mai e nevoie să freci interiorul.

Următorul pas este ștergerea cuptorului cu microunde cu un șervețel curat și înmuiat puțin în apă. După ce a fost stors bine îndepărtează excesul de umiditate de pe pereții aparatului care se va lua foarte ușor, cât ai clipi.

ADVERTISEMENT

Trucuri ideale pentru curățarea cuptorului cu microunde

De asemenea, o altă soluție rapidă pentru a face față cuptorului cu microunde este amestecul de oțet și zeamă de lămâie. Combinația dintre cele două degresează și elimină toate mirosurile de mâncare, după ce sunt puse într-un vas și se dă drumul la cuptor câteva minute.

Soluția este perfectă pentru curățare. Ai nevoie doar de un burete curat care se bagă în amestecul obținut și se șterge cuptorul. Rezultatul final este nemaipomenit și dacă optezi pentru combinația dintre bicarbonat de sodiu și detergent de vase.

ADVERTISEMENT